Страници

вторник, 21 юли 2015 г.

КАРТОФИ С МАСЛО, СМИНДУХ И АРОМАТЕН МЛЕЧЕН СОС

Тяхното приготвяне гледах при Лора и Стоян, но честно да кажа, че очаквах по- интересен вкус.
Да, ухаят на масълце, но само толкова.
И все пак ще споделя рецептата.

ПРОДУКТИ:
няколко средно големи картофа
краве масло
сминдух
сол

За ароматен млечен сос:
кисело мляко
чесън
мъничко кромид лук
пресен джоджен
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се сваряват в леко солена вода до готовност.
Белят се и се редят на разстояние в тава, застлана с пекарска хартия.
Отгоре се намачкват с вилица, за да станат леко „ рошави”.
Поливат се с разтопеното масло и се поръсват със сол и сминдух.
Пекат се на 200 градуса до получаване на коричка.
Сосът се приготвя като млякото се смесва с наситнените чесън, кромид и джоджен.
Соли се на вкус.

Картофите се консумират с него.
21. 07. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар