Страници

неделя, 1 февруари 2015 г.

КАШКАВАЛЕНИ КРЕКЕРЧЕТА


Спретнах ги ей сега според наличните продукти у дома.
Не се озадачавайте, ако решите да ги направите. Ще ви се сторят доста мазни, но след като се охладят, те попиват мазнината в себе си и стават леко хрупкави.
Нямат набухвател и това е другото, върху което ще се замислите.
ПРОДУКТИ:
100 г кашкавал/ настърган на едрото ренде/
5 с. л. олио или меко краве масло
5 с. л. кисело мляко
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно + още мъничко за доомесване
малко сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвате много меко и блажно тесто от посочените продукти.
Много смело го разточвате на кора с дебелина около 3- 4 мм и режете крекерите така, както решите.
Аз ги нарязах с къдравата формичка на триъгълници, защото така не се бавя и нямам загуба на тесто.
Редите ги в тава, покрита с пекарска хартия.
Аа, да. Можете да им направите дупчици с широка сламка за сок. Ще изглеждат така, все едно са парченца кашкавал, а не, че ги е наръпало мишлетооо.
Можете да ги поръсите с нещичко за по- различен вкус, но аз предпочитам да ухаят на кашкавал и само върху няколко от тях ръснах малко морска сол.
Ей така, като да има нещо различно.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15- 20 минути.
Гледайте все пак да не ги препечете, защото ще станат много твърди.
Изваждате, охлаждате и малко след това тръгвате с тях при някой близък, за да го почерпите.
Поне при мен е така- готвя за удоволствие и за да почерпя някого.
Последното, разбира се, може да не го правите. Това си е лично ваше решение.
Поздрави сърдечни и много усмивки!
1. 02. 2015 г

2 коментара:

  1. При мен станаха много не сполучливи. Тестото стои лепкаво, въобще не може да стане за точене. Не бих се отивала втори път да я правя.

    ОтговорИзтриване
  2. Нямам идея защо е станало така. Не напразно показвам поетапни снимки, за да се види, че нещата се получават. Някъде нещо сте сбъркали, но наистина не знам какво. Съжалявам за неуспеха, защото крекерите са много вкусни.

    ОтговорИзтриване