Страници

понеделник, 25 август 2014 г.

ТУРСКИ ХЛЕБЧЕТА


        На тазгодишната почивка в Родопите се запознахме с едно турско семейство. Разбира се, че аз подхванах темата за тяхната кухня, която харесвам много.
Хората споделиха едни хлебчета, които направих. Останах очарована от тях.
Пекат се много бързо и стоят мекички два- три дни.

ПРОДУКТИ:
1 яйце
20 г жива мая
1/ 2 каф. ч. хладка  вода
1 каф. ч. кисело мляко
6 с. л. олио
1 ч. л  сол
1 ч. л. захар
3 ч. ч. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Хлебопекарната омеси тестото. То бе много мекичко, но не лепнеше по ръцете.
Извадих го, разделих го на 4 парчета и оформих  продълговати питки.

От всяка питка разточих  тънко хлебче.
Наредих ги върху поръсена с малко брашънце теракотна плочка.
Оставих ги малко да се поотпуснат.
Не се мажат с нищо. Абсолютно натурални са.
Изпекох ги в загрята на 180 градуса фурна за около 20- 25 минути .
Хората казаха, че ги пекат на плоча, но аз нямам. Имам само теракотна.
 Прекрасни са!
 август 2014 г

2 коментара:

  1. Много са хубави,Марги-ще си ги запиша и направя.Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Живе, заслужава си на масата да имаш такива хлебчета. А къщата ухае прекрасно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване