Страници

четвъртък, 5 юни 2014 г.

ХЛЯБ СЪС СИРЕНЕ, МАСЛИНИ И МАЩЕРКА



Много, много, мнооооооооооого пухкав, ароматен и вкусен :).
ПРОДУКТИ:
20 г жива мая
320 мл течност, която включва :1 разбито яйце, 3 с. л. кисело мляко и хладка вода до показаното количество
2 с. л. олио
520 г бяло брашно
1 равна с. л. захар
1 непълна с. л. сол
Добавка:
100 г натрошено сирене
15 обезкостени и нарязани на парченца маслини
1 каф. л. мащерка
1 каф. л. чубрица
3 с. л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на контейнера се изсипва водата с разтворената в нея мая.
 При мен тя бе 230 мл, защото яйцето с млякото излезе 100 мл.
Та… след това се слага разбитото с млякото яйце. Налива се и олиото. Слага се лъжица по лъжица пресятото брашно и най- отгоре са солта и захарта.
Зареждате програмата/ аз го правя на 2 ч 10 мин/ и стартирате пекарната.
При подаване на сигнала за добавки се слагат натрошеното сирене, маслинените парченца, подправките и брашното.
Това е всичко.
Да ви е сладко! :)

2 коментара:

  1. Страхотно се е получила рецептата! Благодаря! Би ли казала марката и модела на хлебопекарната си?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Пекарната е евтина, струва 59 лева и е купена от Метро. Марката е Tarrington Hous. Прави много сполучливи хлебчета. Весела Коледа!

    ОтговорИзтриване