Страници

сряда, 25 юни 2014 г.

НАПУКАНИ ШОКОЛАДОВИ СЛАДКИ " ТРЮФЕЛ"

Много са хубави!!! 
Рецептата срещнах на няколко места в нета и реших, че няма да им се размине на тези сладчици да не ги направя.
Изключително приятни за прихапване -
  хем шоколадови, хем апетитни, хем красиви…
А трудно ли се приготвят?
 Никак даже.
Правиш си едни топчици, овалваш ги в пудра захар и си пееш…

ПРОДУКТИ:
200 г шоколад/ млечен , натурален или млечен + натурален/
1/ 2 пак. краве масло / около 60 г/
100 г захар
2 яйца
200 г брашно
1 щипка сол
1 бакпулвер
2 ванилии
пудра захар за овалване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разтопяваме шоколада с маслото на водна баня.
 Оставяме го да се охлади до стайна температура.
В купа разбиваме яйцата със  захарта.
При непрекъснато разбъркване на ниска степен с миксер изсипваме  охладения шоколад. Добавяме брашното лъжица по лъжица, като  предварително сме го размесили със солта, бакпулвера и ванилиите.
Разбъркваме до получаване на  еднородна полутечна смес.
Прибираме купата с тестото, завита със стреч фолио или найлонова торбичка, за 1  час  в хладилника, за да може маслото да стегне консистенцията.
След това бързо оформяме с ръцете си топчета, които да тежат около 10- 12 г.
Казвам БЪРЗО, защото маслото започва да се затопля и тестото да се отпуска.
Овалваме топчетата в пудра захар и ги подреждаме на разстояние едно до друго в предварително застлана с готварска хартия тава.
Печем ги около 8-10 минути / но в никакъв случай не повече/, в предварително загрята на 160 градуса фурна.
В моята фурна те се изпичат за 10 минути
При изваждане на тавата трюфелчета трябва да са напукани, краищата им да са леко твърди, а вътрешността им да е все още много мека.
Ако сте спазили посочените условия, вие ще се насладите на едни много добри шоколадови сладчици, които можете да похапнете индивидуално или пък да им се насладите , заедно с чаша ароматно  кафе.





От цяла доза се получават 60 броя, съответно от половината доза- 30 броя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар