Традиционен начин за приготвяне на този вид тестени закуски.
Много старо и добро предложение, което не един път съм приготвяла.
Лошото е само, че кренвиршите вече не са онези, които помня от детството си, и напоследък спрях да ги правя.
За съжаление!
А толкова много ги обичаме... :(
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ:
За тестото:
500 г брашно
20 г жива мая
250 мл хладка вода
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. олио
За плънка:
6 кренвирша „
Градус” или " Житница"
За намазване на тавата и балатонките:
олио
За поръсване:
шарена сол / по желание/
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Замесва се тесто и веднага се разточва на кора.
Разрязва се на 18 лентички.
Кренвиршите се нарязват на три /по дължина/ .
Отгоре се помазват с олио и се
поръсват с шарената сол.
Редят се на разстояние в намазнена
тава.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0bwLrCj_0C_OF9IQD8VMFTa3r16dj2geWB2ObZCdNFc-AutIhj_wB6KZSaOI3NTvidMfgVhx3np6Yx7wIUVTO8D6clFh2jn7_uFGP0q1jwQsmnIUP1a-U9J5bvIZUwF8F2TjMOr6-V40/s280/%D0%92%D0%9A%D0%A3%D0%A1%D0%9D%D0%98+%D0%91%D0%90%D0%9B%D0%90%D0%A2%D0%9E%D0%9D%D0%9A%D0%98+(4).jpg)
Оставят се около 30 минути да втасат.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на лек и приятен загар, някъде около 35- 40 минути.
След изваждане, ако искате да са ви
мекички, се намазват с олио и се
покриват с мека кърпа.
Не ги мажете с нищо и не ги
покривайте , ако искате те да останат хрупкави.
Няма коментари:
Публикуване на коментар