Страници

сряда, 8 януари 2014 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА



Пържените са традиционни, но печените на фурна са далеч по- леки и за предпочитане. Сместа, от която се правят, е една и съща.
Разликата е единствено в крайното приготвяне.
ПРОДУКТИ:
500 г варени картофи
1 яйце
100 г сирене
1 малка глава кромид лук
сол- на вкус
черен пипер
чубрица
копър
магданоз
брашно- за овалване
олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите, лукът и сиренето се настъргват на едро ренде.
 Омесват се с яйцето, солта и подправките. 
С мокри ръце се оформят кюфтета с големина по желание.
1 -ви вариант: Топят се в брашно и се редят в намазана с олиото тава.
2- ри вариант: Не се топят в нищо и се редят върху пекарска хартия.
 Пекат се в гореща фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар