Рецептата е от моята мила сестричка.
Благодаря ти, Галенце, за тази хубави кифлички!
Самите те стават много мекички и пухкави и траят доста дълго време.
Прибирате ги в кутия или книжна кесия и няма проблеми с техния престой.
ПРОДУКТИ И НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В дълбока купа се оставя да шупне смес от:
500 мл хладко прясно
мляко
5 с. л. захар
5 с. л. брашно
40 г мая
Към нея се прибавят:
3 разбити яйца
1 ч. ч. олио
2 ванилии
брашно- за меко
тесто/ количеството не съм го мерила/
Меси се тесто, което
се оставя да втаса до двойно увеличение на обема му.
Намесва се и се дели
на 4- 5 топки, които се разточват и се разрязват на 8 триъгълни парчета.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZUG6cYYd6nJHKblSVCR0ySClpxjQXny82t-h_ZXkiY9Li06o_GUKddCGtrgr1q7hmioN5tTbA1LRnZGsN2JLANYgpOiS_t6TkI2PrATooK-WwBgqFksZMcXxFN80rAjvk07mYgLsvATI/s280/Picture+113.jpg)
Кифлите се редят на разстояние една от друга в
намазана с олио тава и се оставят малко да втасат.
Пекат се в
предварително загрята на 180 градуса фурна до получаването на лекичък загар.
След изпичане се
мажат с олио, а преди печене не се мажат с нищо, нито пък се ръсят със захар.
Така повърхността им не се втвърдява, а остават изцяло меки.
Поставете ги в подходящ съд за съхранение, а те ще ви се отблагодарят с прекрасния си вкус.
юли 2012 г
Дано не ти досаждам с моите съвети, но ако сложиш плочка твърд шоколад вместо течен, не изтича и не изисква такова перфектно завиване на кифличките, а крайния резултат е същият.
ОтговорИзтриванеНе, не ми досаждаш. Даже се радвам, че получавам нови идеи. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеуникаЛни станаха просто
ОтговорИзтриванеВярвам, че е така :). Благодаря за споделеното!
ОтговорИзтриване