Страници

петък, 22 ноември 2013 г.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ РЪЧЕН ХЛЯБ



Толкова са вкусни  пълнозърнестите хлебчета …
Този е поредният, който ме очарова с консистенция, плътност, вкус и аромат.
Пък със сиренце и масълце как стават нещата- няма да обяснявам :).

ПРОДУКТИ:
250 г пълнозърнесто брашно
250 г бяло брашно
2 с. л. ленено брашно
1- 2 с. л. семена по ваш избор
250 мл хладка вода
20 г прясна мая
2 с. л. олио
1 с. л. захар
1 непълна с. л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвате тесто от посочените продукти.
Оставяте го да втаса на стайна температура. Намесвате тестото, оформяте хлебчето, поръсвате го с брашно, правите му разрези, слагате го в набрашнена или намазана тава и го оставяте така до увеличаване на обема му. 
Изпичате го в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Изваждате го, покривате го с мека кърпа и след около 30 минути е той готов за консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар