Страници

четвъртък, 17 октомври 2013 г.

ДРАНИКИ



Това са картофени крокетки от руската кухня, които се отличават със своята сочност по средата и хрупкавост в краищата.
ПРОДУКТИ:
700 г картофи
1 средно голям морков или 1/ 2 голям
1 глава кромид лук
2 чушки
3 яйца
2 равни с. л. брашно
сол на вкус
черен пипер
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргвам обелените картофи, лука и морковите, а чушките нарязвам на много ситно. 
Омесвам всичко заедно с яйцата и подправките. 
Гребвам със супена лъжица от сместа и пържа драниките в гореща мазнина до получаване на златист загар.
Нареждам върху кухненска хартия, за да се отцеди малко от олиото и сервирам натурални или със сос  според вкусовите предпочитания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар