Страници

четвъртък, 29 август 2013 г.

ЦАРСКИ САРМИ



По- подходящи са за зимния период, но аз ги приготвям и  през лятото, защото във фризера имам кисело зеленце, което трябва  да употребя, защото на негово място настанявам зелените подправки :).
Характерното за тях е, че се правят от месо, а не с кайма.

ПРОДУКТИ за 20 сармички:
20 малки листа кисело зеле
500 г свинско месо
3 малки  главички кромид лук / праз/
1 червена шушка- прясна или сушена
чубрица
джоджен
малко солчица
черен пипер
червен пипер
4 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месцето се нарязва на ситно, лукът и чушката- също. Слагат се в съд и се разбъркват с подправките. Взема се по малко от плънката и се завива на сармичка в зелево листенце .
С половината от олиото се намазнява тава, нареждат се сармичките и се поливат с останалата мазнина. 
Пекат се на 180 градуса до готовност.
Това е. Не им правя сос, нито пък нещо друго. Хапват се НАТЮР :).
Препоръка: Киселото зеле можете да замените с бланширано прясно.
август 2013

Няма коментари:

Публикуване на коментар