Страници

понеделник, 11 март 2013 г.

ПАНИРАНИ ПЕЧЕНИ ЧУШКИ С ЧЕСНОВИ ДОМАТКИ И МАГДАНОЗ

   Обожавам вегетарианската храна. Не съм се отрекла на 100 % от месото, но поне на този етап- да. Отраснала съм с домашни чушки и домати и продължавам традицията да ги отглеждаме в двора и след това да ги съхраняваме до късна пролет. Все още имам печени чушчици във фризера и често изваждам от тях. Приготвям си любимите ястия от моето детство- панирани, с доматен сос, на лютика, огретен...
Тези са ПАНИРАНИ И ПОЛЯТИ С ЧЕСНОВИ ДОМАТКИ И МАГДАНОЗ.
Не знам вие дали ги обичате, но аз- безкрайно много :).
Ще напиша как ги приготвям през зимния и пролетен сезон, а вие, ако ги правите през лятото, ще смените замразените чушки с пресни и консервираните домати със свежи.

ПРОДУКТИ:
15 печени чушки
За панировката:
брашно
3 - 4 яйца
сол на вкус

За чесновите домати:
1/ 2 буркан консервирани домати
2 с. л. олио
сол на вкус
щипка- две захар
2- 3 скилидки чесън
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Обелените чушки потапям в брашно и след това в разбитите яйца и ги пържа до златисто.
Изварявам доматите с олиото, соля ги на вкус, слагам захарта и съвсем преди да ги отстраня от котлона ги овкусявам с накълцания чесън. 
Поливам панираните чушки с чесновите доматки, поръсвам с нарязан магданоз и сервирам.
Можете да ги гарнирате и с малко сиренце, ще ви харесат.



4 коментара:

  1. Марги, твоите панирани чушчици .... изглеждат вълшебно!!! Представям си колко са вкусни!Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Дааа, Албенка, много са вкусни! Предимно се храня с такава по вид храна, обожавам я. Поздрави и от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ама много или ... според мен. Не бих ги сменила за месо или нещо друго :).

    ОтговорИзтриване