Страници

вторник, 23 октомври 2012 г.

КИНОА С МАСЛО И МАСЛИНИ

Рецептата е някакво подобие на тази, която е показана с просо, в списание „ Меню”.

Ястията със зърна се отличават с голямата си способност да засищат за дълго време и са подходящи за натоварените работни дни, особено при приготвянето им с много зеленчуци. За КИНОА се изписа и изговори много. С приятен вкус е и има голямо приложение в кухнята- под формата на салати, ястия, десерти… Сладки и солени блюда. Абсолютно приложима е и има много рецепти за нейното приготвяне.


ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. киноа
3 ч. ч. вода
шепа целина
10 зелени кромидени перца
2 моркова
50 г краве масло
3 средно големи домата
20 маслини
1 с. л. копър
щипка джоджен
50 г кашкавал
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварявам киноата в леко солена вода. Оставям я настрани докато поеме всичката вода и започне да се сипе. Разтопявам маслото и в него слагам да се запържат нарязаните на дребни кубчета моркови, лука и целината. 
Изсипвам охладената киноа.
Запържвам отново при непрекъснато бъркане, за да не загори. 
Добавям нарязаните на кубчета домати и маслините, разрязани на две. Задушавам на фона на бъркане всичко това до омекване на доматите и маслините. Подправям с копъра и джоджена. Сервирам с поръсен рендосан кашкавал.
Вкусно и леко е ястието.
Ще се хареса на любителите на киноа.

22 октомври 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар