Страници

понеделник, 27 август 2012 г.

ПИТА ОТ ПАРЧЕТА ...СЛОЕСТА ПИТА - ТРАДИЦИОННА И ПРАВОЪГЪЛНА

                 Ето една питка, която изпекох в правоъгълна тавичка и затова я кръстих така.
Омесих я както обичайно, но с добавка на лимонов сок.     
Тази я месих за гостите на панаира и я кръстих ПАНАИРДЖИЙСКАТА НИ ПИТА :).
Обичайното за мен тесто е от : 
 1 кг брашно 
 25 г жива мая или 1 пакетче суха,
 по 1 с. л сол и захар, 
 2- 3 с. л. кисело мляко, 
3- 4 с. л. олио,
 1 яйце и 1 белтък,
 около 500 мл хладка вода.
...........................................
жълтък и олио- за намазване на питата
шепа масло и още толкова олио- за помазване на разточената кора

/ Вместо олиото и яйцето можете да сложите 1 / 2 кутийка майонеза./
 Нарязах я по начина на слоестото хлебче
  / вижте по- надолу в рецептата за "Слоесто хлебче"/.
Наредих парчетата без никакъв ред и старание.


 Стана интересна пита- интересно разчупена с неопределени форми из нея :).




26 август 2012 г

5 коментара:

  1. Уникална е!Определено ще се пробва,благодаря.Успешна седмица ти желая. :]

    ОтговорИзтриване
  2. И бих добавила- много лесна, а ефектна. Нещо по- различно от традиционните кръгли погачи. Начина на разточване, намазване с масло и рязане са описани в рецептата на " Слоесто хлебче". Там ще добиете представа точно как се процедира . Успех в замесването и печенето! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Не пише какво е количеството на лимоновия сок в посочените продукти?

    ОтговорИзтриване
  4. В необходимите продукти не е посочено количеството на лимоновия сок?

    ОтговорИзтриване
  5. Да, не го упоменах, извинете ми, но то е, защото не съм го мерила, но като се замисля... сок от около половин лимон, средно голям :).

    ОтговорИзтриване