Ако се чудите какво да направите по- бързичко за вечерното винце или
биричка, ей ви на тези картофки. Соте или не- не знам какви са, но са вкусни.
Идеята си взех от рецептата за тях, поместена в книгата „ Лакомник”. С
промени, разбира се, иначе няма да съм аз J.
ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
1 глава кромид лук
3 с. л. масло
сол
магданоз
щипка червен пипер/
като бонус от мен/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварявам картофите , оставям
ги да се охладят, обелвам ги и ги нарязвам на едри кубчета. Запържвам нарязания
на ситно лук в маслото, след което слагам и картофите. Запържвам ги леко, изсипвам ги в чиния и ги поръсвам с
нарязан магданоз и червения пипер.
Консумират се топли,
защото все пак са с краве масло, а знаете, че то се стяга и се губи истинския
вкус на всичко, което приготвяме с него.
Можете да ги
използвате за гарнитура, а защо не и за
основно ястие.
20 юли 2012 Г
Няма коментари:
Публикуване на коментар