Страници

вторник, 24 юли 2012 г.

КАРТОФИ СОТЕ


Ако се чудите какво да направите по- бързичко за вечерното винце или биричка, ей ви на тези картофки. Соте или не- не знам какви са, но са вкусни. Идеята си взех от  рецептата  за тях, поместена в книгата „ Лакомник”. С промени, разбира се, иначе няма да съм аз J.

ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
1 глава кромид лук
3 с. л. масло
сол
магданоз
щипка червен пипер/ като бонус от мен/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварявам картофите , оставям ги да се охладят, обелвам ги и ги нарязвам на едри кубчета. Запържвам нарязания на ситно лук в маслото, след което слагам и картофите. Запържвам  ги леко, изсипвам ги в чиния и ги поръсвам с нарязан магданоз и червения пипер.
Консумират се топли, защото все пак са с краве масло, а  знаете, че то се стяга и се губи истинския вкус на всичко, което приготвяме с него.
Можете да ги използвате за гарнитура, а защо не  и за основно ястие.
 20 юли 2012 Г

Няма коментари:

Публикуване на коментар