Страници

неделя, 3 юни 2012 г.

ЖУЛИЕНИ В МЛЯКО


Започват горещините и все по- малко ще готвя месо. Съгласна съм да го има във вариант, който сега ще споделя с вас, но не и нещо по- мазно и тежко.
ПРОДУКТИ:
обезкостено месо от пиле, тежащо 1 кг
300 г пилешка шунка
4 кисели краставички
1/ 2 пак. краве масло
4 триъгълничета топено сирене
100 г цедено кисело мляко
черен пипер
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам месото на жулиени, които  запържвам в маслото и малко сол до побеляване .
Добавям шунката и краставичките, които също съм нарязала така.
Запържвам ги и тях за около 5- 6 минути. Слагам и топеното сирене, нарязано на кубчета и бъркам до неговото разтопяване. 






Накрая слагам млякото, поръсвам с черния пипер и бъркам ястието на горещ котлон до получаване на желана гъстота на соса.



Ястието е подходящо за бяло вино или бира.
Много е вкусно, гарантирам! :)

МАЙ 2012 Г

Няма коментари:

Публикуване на коментар