Страници

събота, 11 февруари 2012 г.

ПИЦИ С БЪРКАНО ТЕСТО

    По този начин пицата става много бърза и вкусна.
Тестото е шуплесто, меко, еластично и много сочно. Ако сложите повечко продукти, то ще остане дори" мокро" както аз обикновено наричам сочните неща.
Тук ще поствам всички пици, които правя.
В случая тази е помазана с домашна доматено- босилкова паста.



ПРОДУКТИ:
1 компотен буркан брашно
2 чаени чаши хладка вода
20 г прясна мая
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол / равна/

Тестото, получено от посочените количества продукти, е подходящо за тава с диаметър 40 см.
Аз обикновено правя половин доза, която е напълно достатъчна   за тава с диаметър 24  см.




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маята се размива във водата, прибавят се останалите продукти за тестото, разбъркват се добре с дървена лъжица и всичко това се оставя да втаса в дълбок съд с капак.

 Шупналото/ втасало тесто/ се разбърква добре, след което се разстила в намазана с олио тава и върху него се нареждат желаните продукти.
Пицата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Не определям продължителност за печене, тъй като тя зависи от вида и количеството на самите продукти, които сте използвали за пицата.

ПРОБВАЙТЕ БЪРКАНОТО ТЕСТО, ВЕРОЯТНО ЩЕ ВИ ХАРЕСА.
Лично аз откакто научих за него, месена пица не съм правила.

.............................................
ДА ВИ Е СЛАДКО! :)

2 коментара:

  1. Много стават хубави пиците с това тесто, правила съм по подобна рецепта, но си копвам и твоята, много добре си обяснила и показала Марги!!!

    Поздрави, Маги :)

    ОтговорИзтриване
  2. Намерих я, преди много години, много често по този начин правех пица на децата. Благодаря!

    ОтговорИзтриване