Страници

петък, 3 февруари 2012 г.

ВКУСЕН ПРОСЕНИК С ПРАЗ ЛУК И ПРЪЖКИ

Рецептата за него е същата, която ползвам и за  ПРОСЕНИК С ПРЪЖКИ, но тук добавих и праз. Така или иначе приготвям ПЛЯСКА С ПРАЗ ЛУК, та рекох сега да направя комбинация между двете произведения.
ПРОДУКТИ:
2 ч. ч. царевично брашно, но не фино.
1 ч. ч. бяло брашно
5 с. л. кисело мляко
1 с. л. оцет
1 ч. л. сол
3 с. л. олио
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. ч. хладка вода
1 ч. ч. пръжки
шарена сол
Добавка: 1 глава праз
2 с. л. олио - за обработката на праза

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В дълбока купа изсипете млякото, оцета , солта, олиото и водата и разбъркайте.
В течната смес добавете и царевичното брашно и разбъркайте добре.
Сега идва ред и на пръжките и праза, които трябва да запържите заедно за кратко, да ги посолите с шарената сол и да ги добавите чрез разбъркване  към брашнената каша.

Намажете с олио тавичка и в нея изсипете получената смес.
Разстелете я равномерно.
Изпечете просеника в гореща фурна на 180 градуса в продължение на около 35- 40 минути/ в зависимост от това дали го предпочитате по- хрупкав или не/.
Извадете го, оставете го десетина минутки, за да поизстине малко и след това го нарежете и сервирайте.
Много вкусно нещо, обожавам всичко, в което има царевично брашно :)! 

01. 02. 2012 г

2 коментара:

  1. Браво, Марги! Правиш чудесни неща! Продължавай напред. С адмирации: Мариела Нордел

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Мариела! Залагам на лесните, евтините, "селските" блюда, но пък / поне за нас/ са вкусни :).

    ОтговорИзтриване