Страници

четвъртък, 1 декември 2011 г.

ПИКАНТЕН СВИНСКИ ДРОБ

    Приготвих го по идеята на Светлана Димитрова от София, която бе публикувала своята рецепта в кулинарната рубрика на вестник” 24 часа”.
Оригиналът бе с пилешки дробчета, но аз сложих свински. Другата промяна бе, че не сложих бекон, а като подправка вместо майорана овкусих с мащерка и вместо чили сос сложих от моята домашно приготвена люта апетитка. От себе си добавих и соев сос.


ПРОДУКТИ:

400 г свински дроб
3  печени червени чушки
3  кисели краставички
1 с. л. люта апетитка
2 щипки мащерка
чубрица на вкус
3 с. л. олио
2 с. л. соев сос
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязах дроба на късчета , които попарих  с вряла вода за около 2- 3  минути, за да се изчистят от кръвта.
Нарязах краставичките на жулиени (ивици), а чушките-  на едри парчета. Сложих ги  в загрятото  олио. Към тях добавих  едновременно изцедените дробчета, апетитката, соевият сос  и подправките. Посолих леко.
Пържих ястието, докато остана само на мазнина.
Сервирах  получените пикантни дробчета с домашно червено винце и повярвайте ми- останахме много доволни! J

30. 11. 2011 г
Не случайно отзад е и купичка с царевица. Задуших я с малко масълце и я сложих на масата ЗА ЗДРАВЕ, защото денят бе АНДРЕЕВ :).

Няма коментари:

Публикуване на коментар