Страници

събота, 10 септември 2011 г.

МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ

    Правя го всяка есен, тъй като го използвам за слепване на дребни сладки, за намазване на рула, за сладкиши, в които се слага мармалад... Иска ми се да си направя и с орехи, но съм убедена, че моите хора няма да го ядат и затова го приготвям по традиционния начин :).
Ще го покажа така, както аз го правя:

ПРОДУКТИ: 
плод: захар - 2 : 1 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязах на половинки 2 кг сливи.

Смлях ги през  ситната решетка на машинката за мелене на месо и понеже на 1 кг сливи добавям 500 гр захар, в случая на тези сливи сложих 1 кг.
 Без вода!
Разбърках добре сместа и я сложих във фурната на максимална температура.
Пекох мармалада до получаване на желаната  гъстота/ с няколко разбърквания/, но накрая не му сложих лимонена киселина, защото сливите / ПОНЕ ПРИ МЕН/ никога не са се захаросвали.
Оставих го да изстине и го насипах в бурканчета.

Стерилизират се само за капачката :).

10 септември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар