Страници

петък, 26 август 2011 г.

БЕЛЕНИ И РЯЗАНИ ДОМАТИ С МНОГО ЦЕЛИНА И БОСИЛЕК

    Решила съм за зимния сезон да не правя кисели туршии или, ако правя, ще са съвсем малко " като да има", както казват възрастните баби, защото те никак не са полезни и установих, че когато консумирам от тях, на следващия ден под очите ми има торбички , а ръцете и краката ми са подути не, ами чак- отекли. И затова ще правя по- леки зимнини, които като ги отворя, ще мога да си ги " сръбна" спокойно с ракийката :).
Тези доматки, така приготвени, ги опитах миналата зима на едно събиране у приятелката ми Снежи Ханджийска и доста ми харесаха. А  тя е неуморна в отглеждането на зеленчуци и в прибирането на какви ли не зимнини и винаги и имам доверие за вкуса на " съдържанието на бурканите":).

КАКВО Е НЕОБХОДИМО?
домати- количеството е по желание
сол
повечко целина
босилек / по желание/
КАКВО ДА НАПРАВИМ?
Да обелим доматите / попарени или " остъргани " с обратното на ножа/.
Да ги нарежем на парчета / големината е по ваше желание/.
Да ги овкусим със сол.
Да им добавим нарязаната целина/ на мен ми харесва, когато тя е повече/.
Да насипем готовите домати в буркани
Да сложим по 1 листенце босилек във всеки буркан/ по ваша преценка/.

Да стерилизираме бурканите само 5 минути за капачката.
И на последно място ДА ГИ ХАПНЕМ СЪС ЗДРАВЕ И ПОНЕ С 1 РАКИЙКА :)!
Тези домати стават и за готвене, разбира се :).

24 август 2011 г

1 коментар:

  1. МАГИ,ЗДРАВЕЙ!АЗ СЪМ ЕЛИЗАБЕТ ОТ ГЪРЦИЯ!ДОСТА ВРЕМЕ НЕ БЯХ В НЕТА!МОЖЕШ ЛИ ДА МЕ АБОНИРАШ ЗА ТВОЯ АЛБУМ!МНОГО ЩЕ СЪМ ТИ БЛАГОДАРНА!!!!!!!!!!!С МНОГО ПОЗДРАВИ!И МНОГО УВАЖЕНИЕ!КЪМ ЕДНА ВЕЛИКОЛЕПНА КУЛИНАРКА!

    ОтговорИзтриване