Интересен и
странен на четене сладкиш, но само откъм съдържанието на тиквички.
А резултатът
е превъзходен- много шоколадова прелест!
ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 каф. ч. захар
1 каф. ч. олио
1 каф. ч. кисело
мляко
60 г какао
100 г натурален
шоколад
300 г тиквички
1 и 1/ 2 ч. ч.
брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
За намазване на тавата:
1 с. л. олио
За глазурата:
100 г натурален
шоколад
100 мл течна сладкарска сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на
миксер разбиваме яйцата със захарта до получаване на пухкава смес.
Към нея добавяме
олиото, млякото, какаото, настърганите тиквички, нарязания на дребно шоколад и
пресятото брашното, което предварително сме смесили с набухвателя и ванилиите.
Всичко се
разбърква до хомогенна смес, която изсипваме в намазана с олиото правоъгълна
тава с размери 30/ 20 см.
Печем сладкиша в
предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.
Изваждаме го, охлаждаме го напълно и го заливаме с глазурата.
Нея приготвяме като в сгорещената сметана слагаме начупения на дребно шоколад и бъркаме бързо, докато се стопи напълно и получим гладка смес.
Оставяме сладкиша да се
охлади напълно, за да стегне глазурата и го прибираме в хладилника, където може
да стои поне 3 дни.