Толкова много обичаме патладжан!
Предлагам лятно предястие с млечен пълнеж, което е подходящо за една добре охладена ракийка или чаша бяло вино.
ПРОДУКТИ:
2 средно големи
патладжана
3 печени чушки
200 г извара
1 кофичка
заквасена сметана
2 скилидки чесън
сол
олио- за пържене на патладжаните
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Обелваме и
нарязваме патладжаните на тънки филийки,
слагаме ги в солена вода и ги
оставяме така в продължение на 30
минути.
Измиваме ги под
течаща студена вода, подсушаваме ги и ги изпържваме до готовност от двете
страни.
Разбъркваме сметаната с изварата до гладка консистенция.
Добавяме обелените и нарязани на ситно
чушки, сол и пресованите скилидки чесън.
Върху всяко парченце патладжан слагаме
по една супена лъжица от плънката, разстиламе я равномерно и навиваме
на рулце.
Оставяме предястието в хладилник, за да се охлади напълно,
аранжираме според вижданията си и поднасяме с чаша студено питие по избор.
/ от архивите /