Дните на
пости не са толкова страшни след като можем да си забъркаме и изпечем сладкиши,
които да консумираме без угризения на съвестта
Въпросните
мъфини са изключително сочни и сладки.
Направете ги
и ще се убедите, че по нищо не отстъпват на тези, които приготвяме с яйца и
мляко.
ПРОДУКТИ:
1 каф. ч. захар
1 каф. ч. олио
1 каф. ч.
портокалов сок
2 ч. ч. брашно
1 каф. л. сода
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. есенция
Ром
2 ванилии
1 щипка куркума на
прах
1 щипка джинджифил
на прах
2 средно големи
моркова
2 средно големи
ябълки
1 каф. ч. орехови
ядки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на
дървена лъжица разбъркваме захарта с олиото и портокаловия сок .
Лъжица по лъжица
изсипваме брашното, в което предварително сме смесили двата вида набухватели,
куркумата и джинджифила, като не спираме да бъркаме.
Добавяме
ванилиите, есенцията и нарязаните на дребно орехови ядки, а след това шепа по
шепа настърганите моркови и ябълки.
Разбъркваме сместа
добре.
Вземаме форма с
гнезда за мъфини и в тях слагаме хартиени формички.
Пълним 2/ 3 от
формичките със сместа и поставяме голямата форма във фурна, която предварително
сме загрели на 180 градуса.
Печем мъфините в
продължение на 45 минути.
Изваждаме ги,
оставяме ги да се поохладят и ги поднасяме с чаша топъл чай .