Икрата е характерна за руската кухня.
Тя е сезонно, леко, диетично и здравословно
ястие, което можете да консумирате и пряко, и през зимата, ако сега решите да
стерилизирате в буркани от нея.
ПРОДУКТИ:
1 средно голяма
тиквичка
2 моркова
2 домата
1 глава кромид лук
шепа магданоз
шепа копър
5- 6 с. л. олио
хималайска сол- на
вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Зеленчуците се
измиват и се настъргват или нарязват на много дребно.
Задушават се с
олиото в тенджера при често бъркане.
След като течността,
която отделят по време на приготвянето, се изпари, ястието трябва да се запържи
добре.
Отстранява се от
котлона , овкусява се с наситнените зелени подправки, досолява се при
необходимост и се пасира с пасатор ,
чиито накрайник е метален.
Икрата вече е
готова, а вие можете да си препечете филийки, да ги намажете и да си похапнете
с охота.
Ако решите да направите по- голямо количество,
тогава стерилизирайте зеленчуковия хайвер в бурканчета в продължение на 10
минути и през зимата на трапезата си ще имате една вкусотия с дъх на лято.
ПРЕПОРЪКА:
За по- рядка икра, добавете още две доматчета и малко захарчица.
август 2018 г