Спретнах ги ей сега според
наличните продукти у дома.
Не се озадачавайте, ако решите да
ги направите. Ще ви се сторят доста мазни, но след като се охладят, те попиват
мазнината в себе си и стават леко хрупкави.
Нямат набухвател и това е
другото, върху което ще се замислите.
ПРОДУКТИ:
100 г кашкавал/ настърган на едрото ренде/
5 с. л. олио или меко
краве масло
5 с. л. кисело мляко
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
+ още мъничко за доомесване
малко сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвате много меко
и блажно тесто от посочените продукти.
Много смело го
разточвате на кора с дебелина около 3- 4 мм и режете крекерите така, както
решите.
Аз ги нарязах с
къдравата формичка на триъгълници, защото така не се бавя и нямам загуба на
тесто.
Редите ги в тава,
покрита с пекарска хартия.
Аа, да. Можете да им
направите дупчици с широка сламка за сок. Ще изглеждат така, все едно са
парченца кашкавал, а не, че ги е наръпало мишлетооо.
Можете да ги поръсите
с нещичко за по- различен вкус, но аз предпочитам да ухаят на кашкавал и само
върху няколко от тях ръснах малко морска сол.
Ей така, като да има
нещо различно.
Печете в
предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15- 20 минути.
Гледайте все пак да
не ги препечете, защото ще станат много твърди.
Изваждате, охлаждате
и малко след това тръгвате с тях при някой близък, за да го почерпите.
Поне при мен е така-
готвя за удоволствие и за да почерпя някого.
Последното,
разбира се, може да не го правите. Това си е лично ваше решение.
Поздрави
сърдечни и много усмивки!
1. 02. 2015 г