XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Ноември 2016

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 27 ноември 2016 г.

ЛЕКО ТИРАМИСУ

Рецептата е опростена и  се различава от  традиционната, която обичайно се ползва за  неговата направа.
Използвах само готовия крем „ Тирамису“ на д- р Йоткер.
Спазих указанията, дадени на опаковката , а от себе си  добавих 1 пакетче суха бяла сметана.
Не сложих обичайното маскарпоне и мога да кажа, че така  приготвеното  тирамису е много леко и сочно.


ПРОДУКТИ:
100 г бишкоти
1 пакетче крем Тирамису на д- р Йоткер / без варене/
1 пакетче суха сладкарска сметана „ Роял“ / бяла/
1 по- голяма каф. ч. кафе еспресо
няколко капки коняк или ром / може и есенция/
прясно мляко/ според указанията от опаковката на крема/
2 ванилии


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Прахообразния крем, сметаната, млякото и ванилията се разбиват с миксер на висока степен до желана гъстота.
Всяка бишкотка се топи в кафето, в което е сложен алкохолът, и се нарежда в подходящ дълбок съд.
Аз ползвах йенска тенджера.
Върху първия ред бишкоти се нанася част от крема.
Върху него се редят отново потопени в кафето бишкоти.
Следва крем.
Реди се трети / последен / ред от напоени бишкоти.
Покриват се с равномерно размазан крем.
Най- отгоре тирамисуто се поръсва с какао.

Оставя се поне 4- 5 часа в хладилник, за да се охлади и да се стегне напълно.
Реже се и се сервира.
ноември 2016 г