XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА СЪС ЗАСТРОЙКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 3 януари 2016 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА СЪС ЗАСТРОЙКА

Много ни бе необходима една такава чорбичка след празничното преяждане.
Изобщо не се замислихме с моя съпруг, а още заранта на 1 януари я заредихме да ври.
ПРОДУКТИ:
1 глава кромид лук
1 чушка
1- 2 домата от консерва
1 морков
2 картофа
шепа зелен боб
шепа грах
шепа царевица
3- 4 с. л. олио
около 3 л вода

Подправки:
сол
куркума / за жълт цвят/
черен пипер
чубрица
магданоз
целина
няколко зрънца лимонтозу

За застройката:
1 жълтък
3 с. л. кисело мляко
няколко зрънца лимонтозу

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В мазнината запържвам лука и настъргания морков, защото така супата става по- вкусна, а морковът я оцветява леко. Слагам куркума и наливам водата. Соля на вкус.
След завиране добавям нарязаните на кубчета картофи, зеления боб, грахчетата и царевицата.
Варя супата до готовност на зеленчуците.
При необходимост доливам още вода.
Овкусявам с посочените подправки.
Застройвам като разбивам жълтъка с киселото мляко и лимонената киселина.
В сместа наливам лъжица по лъжица от горещата супа до уеднаквяване на температурите и изсипвам обратно в тенджерата.
Варя още минутка- две при постоянно разбъркване.
Получава се прекрасна зеленчукова чорбица.

1. 01. 2016 г


2 коментара:

  1. Здравей, Марги! Имам въпросче към теб :) Казваш, че вариш супата до готовност и после доливаш още вода(колко вода?) и овкусяваш с посочените подправки, но не си казала.. след това оставяш ли супата да поври още малко преди да добавиш застройката или само я вариш тези две минути след добавянето й?
    Благодаря ти много предварително! Аз съм твоя редовна читателка и обожавам всички рецепти, които постваш, макар напоследък да се интересувам само от вегитарианските, понеже вкъщи се опитваме да станем вегитарианци :)
    Поздрави и Честита Нова Година!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Дари!
    Честита и успешна Нова година и за теб и твоето семейство!
    Благодаря ти за добрите отзиви спрямо блога!
    По повод въпросите за супата- доливаш толкова вода, колкото гъста искаш да ти стане чорбичката. Слагам подправките и слагам застройката. Варя 2 минути за нея, през което време тя се овкусява и ароматизира.
    Чорбица като чорбица...
    Да ви е сладко!
    Обаждай се, ако имаш питания по рецептите.
    Поздрави: Марги

    ОтговорИзтриване