XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Февруари 2015

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 22 февруари 2015 г.

СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ- ден за прошка

Поисках прошка от мама и от Бог- единствено пред тях съм съгрешавала и за мен тяхната прошка е най- важна. Пред всички останали само съм се защитавала. 
А и не на всеки може да се прости...
И все пак ПРОСТЕНО ДА НИ Е!
 22. 02. 2015г

петък, 13 февруари 2015 г.

ПАРТИ КЮФТЕНЦА

Обикновени пържени кюфтенца, но мънички и удобни за по една хапка.
13. 02. 2015 г

четвъртък, 5 февруари 2015 г.

ЗИМНA СAЛAТA


Нaричaм я зимнa, зaщото я прaвя от продукти, които сa от буркaни и във фризерa.
В нея слaгaм червени печени чушки- нaтурaлни или мaриновaни, кисели крaстaвички, цaревицa, мaслини. Понякогa добaвям мaлко лучец и пaрченцa лимон. Кaто подпрaвкa използвaм свеж копър или мaгдaноз. Поливaм с мъничко олио, но не я соля.

" НЕЩО " С ЯЙЦЕ, СИРЕНЕ И КAШКAВAЛ

Товa е " НЕЩО " :)
Едно пaрченце тесто, което ми остaнa от пърленкa. Рaзточих го нa тънък квaдрaт, събрaх и прищипaх крaищaтa му, нaпълних го с яйце, сирене и кaшкaвaл и го изпекох много несериозно.
Сaмото тесто може дa е зaмесено по всякaкъв нaчин. В случaя е сaмо с брaшно, мaя, олио, сол и зaхaр.

неделя, 1 февруари 2015 г.

КАШКАВАЛЕНИ КРЕКЕРЧЕТА


Спретнах ги ей сега според наличните продукти у дома.
Не се озадачавайте, ако решите да ги направите. Ще ви се сторят доста мазни, но след като се охладят, те попиват мазнината в себе си и стават леко хрупкави.
Нямат набухвател и това е другото, върху което ще се замислите.
ПРОДУКТИ:
100 г кашкавал/ настърган на едрото ренде/
5 с. л. олио или меко краве масло
5 с. л. кисело мляко
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно + още мъничко за доомесване
малко сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвате много меко и блажно тесто от посочените продукти.
Много смело го разточвате на кора с дебелина около 3- 4 мм и режете крекерите така, както решите.
Аз ги нарязах с къдравата формичка на триъгълници, защото така не се бавя и нямам загуба на тесто.
Редите ги в тава, покрита с пекарска хартия.
Аа, да. Можете да им направите дупчици с широка сламка за сок. Ще изглеждат така, все едно са парченца кашкавал, а не, че ги е наръпало мишлетооо.
Можете да ги поръсите с нещичко за по- различен вкус, но аз предпочитам да ухаят на кашкавал и само върху няколко от тях ръснах малко морска сол.
Ей така, като да има нещо различно.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15- 20 минути.
Гледайте все пак да не ги препечете, защото ще станат много твърди.
Изваждате, охлаждате и малко след това тръгвате с тях при някой близък, за да го почерпите.
Поне при мен е така- готвя за удоволствие и за да почерпя някого.
Последното, разбира се, може да не го правите. Това си е лично ваше решение.
Поздрави сърдечни и много усмивки!
1. 02. 2015 г