Пържените са традиционни, но печените на фурна са далеч по- леки и за
предпочитане. Сместа, от която се правят, е една и съща.
Разликата е единствено в крайното приготвяне.
ПРОДУКТИ:
500 г варени картофи
1 яйце
100 г сирене
1 малка глава кромид
лук
сол- на вкус
черен пипер
чубрица
копър
магданоз
брашно- за овалване
олио- за намазване на
тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите, лукът и
сиренето се настъргват на едро ренде.
Омесват се с яйцето, солта и подправките.
С мокри ръце се
оформят кюфтета с големина по желание.
1 -ви вариант: Топят
се в брашно и се редят в намазана с олиото тава.
2- ри вариант: Не се
топят в нищо и се редят върху пекарска хартия.
Пекат се в гореща фурна до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар