Веднъж реших да пробвам дали ще се получи питка от бърканото тесто за
пица.
Ами стана. Произведох една сочна питка, която изядохме с охота.
Беше една такава…влажна и шуплестааааа….
ПРОДУКТИ:
1 компотен буркан
брашно
1 чаена чаша хладка вода
1 суха мая
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол / равна/
1 чаена чаша хладка вода
1 суха мая
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол / равна/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маята се размесва с
брашното, прибавят се останалите продукти за тестото, разбъркват се добре с
дървена лъжица и всичко това се оставя да втаса в дълбок съд с капак.
Разбърква се отново.
Взема се йенска
тенджера, намазва се с олио и в нея се изсипва тестото.
Тенджерата се слага в
студена фурна, след което тя се включва на максимум градуси.
Тя ще изключи след
нейното нагряване, след което я намалете на 180 градуса и печете питката до
готовност.
Преди печене можете
да я поръсите със сусам.
Моята питка имаше и
шапчица, тъй като кората и се надигна доста и почти се отлепи.
Аз я изрязах и я
похлупих :).
Така стана
мнооооооооого симпатична.
Няма коментари:
Публикуване на коментар