XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЪРКАНА" МОКРА" ПИТКА С ШАПЧИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 30 януари 2014 г.

БЪРКАНА" МОКРА" ПИТКА С ШАПЧИЦА



Веднъж реших да пробвам дали ще се получи питка от бърканото тесто за пица.
Ами стана. Произведох една сочна питка, която изядохме с охота.
Беше една такава…влажна и шуплестааааа….

ПРОДУКТИ:
1 компотен буркан брашно
1 чаена чаша хладка вода
1 суха мая
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол / равна/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маята се размесва с брашното, прибавят се останалите продукти за тестото, разбъркват се добре с дървена лъжица и всичко това се оставя да втаса в дълбок съд с капак.
Разбърква се отново.
Взема се йенска тенджера, намазва се с олио и в нея се изсипва тестото.
Тенджерата се слага в студена фурна, след което тя се включва на максимум градуси.
Тя ще изключи след нейното нагряване, след което я намалете на 180 градуса и печете питката до готовност.
Преди печене можете да я поръсите със сусам.
Моята питка имаше и шапчица, тъй като кората и се надигна доста и почти се отлепи.
Аз я изрязах и я похлупих :).
Така стана мнооооооооого симпатична.

Няма коментари:

Публикуване на коментар