Има ги навсякъде в нета под най- различни имена- Акордеон, Хармоника…
Аз си ги наричам рошави, така ми
е по- лесно на езика :).
Много са сочни и вкусни, а ако им сложите и сланинка… ще се разтопят в
устата ви.
Все едно, че ядете крехка свинска мръвчица.
ПРОДУКТИ:
картофи
олио
сол
За пълнежа- всичко, което обичате: краставички, морковчета, чесън,
гъби, сланинка, саламче…
подправки- по ваш
вкус, за предпочитане е да са сухи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземат се средно
големи картофи. Белят се и се измиват.
Правят им се разрези, но се оставя малко
разстояние към края, което да не е разрязано.
В цепнатините пъхате
внимателно парченца от нещо любимо.
Намазвате тавата
обилно с мазнина и в нея редите картофите.
Поливате ги с олио, в която сте сложили и разбъркали подправките и солта.
Не наливате вода!
Завивате ги с фолио и
печете така на 200 градуса до готовност.
Минутки преди да ги
извадите отстранявате фолиото, поливате ги с мазнината от тавата и пускате
вентилатора, за да добият картофките коричка.
Изваждате ги от
фурната и отново ги поливате с мазнината, в която са се пекли.
Оставяте ги да се
охладят.
Ще получите
невероятна гарнитура, а защо не и основно ястие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар