XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: РОШАВИ КАРТОФКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 28 януари 2014 г.

РОШАВИ КАРТОФКИ



Има ги навсякъде в нета под най- различни имена- Акордеон, Хармоника…
 Аз си ги наричам рошави, така ми е по- лесно на езика :).
Много са сочни и вкусни, а ако им сложите и сланинка… ще се разтопят в устата ви.
Все едно, че ядете крехка свинска мръвчица.

ПРОДУКТИ:
картофи
олио
сол
За пълнежа- всичко, което обичате: краставички, морковчета, чесън, гъби, сланинка, саламче…
подправки- по ваш вкус, за предпочитане е да са сухи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземат се средно големи картофи. Белят се и се измиват. 
Правят им се разрези, но се оставя малко разстояние към края, което да не е разрязано.
В цепнатините пъхате внимателно парченца от нещо любимо.
Намазвате тавата обилно с мазнина и в нея редите картофите.
Поливате ги с олио, в която сте сложили и разбъркали подправките и солта.
Не наливате вода!
Завивате ги с фолио и печете така на 200 градуса до готовност.
Минутки преди да ги извадите отстранявате фолиото, поливате ги с мазнината от тавата и пускате вентилатора, за да добият картофките коричка.
Изваждате ги от фурната и отново ги поливате с мазнината, в която са се пекли.
Оставяте ги да се охладят.
Ще получите невероятна гарнитура, а защо не и основно ястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар