На него попаднах в ресторант” Маркони” в Павел баня и просто се влюбих
в това ястие. Много, ама много вкусен бе кашкавалът. Моя тамошна дружка ми каза
рецептата, но аз нещо сякаш омотах начина на приготвяне и направих тази
импровизация. Допадна ни на всички у дома. Е, не останаха парчетата отделени
едно от друго/ на порции/ , сляха се , но вкусът бе невероятен.
ПРОДУКТИ:
/ Няма да пиша количество, защото то зависи от порциите/.
краве масло
домати
кашкавал
яйца
сол
брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на гювеч
сложих маслото, нарязано на филийки.
Отгоре наредих и
доматените филийки.
Кашкавала нарязах на
плочки и всяка една от тях потопих в брашно, а след това в разбити със сол
яйца.
Наредих ги най- отгоре.
Захлупих гювеча.
Пекох всичко това до
запичане на кашкавала.
..........................
Оригиналната рецепта е: На дъното на метална шоличка се слага маслото, върху него доматена филийка и отгоре потопения в брашно и после в яйца кашкавал. Прави се на бавен огън до омекване на кашкавала, но аз смених реда / неумишлено/ и сложих кашкавала отдолу, та се запече. Захлупва се с капак до неговата готовност и после се прехвърля в чиния.
Оригиналната рецепта е: На дъното на метална шоличка се слага маслото, върху него доматена филийка и отгоре потопения в брашно и после в яйца кашкавал. Прави се на бавен огън до омекване на кашкавала, но аз смених реда / неумишлено/ и сложих кашкавала отдолу, та се запече. Захлупва се с капак до неговата готовност и после се прехвърля в чиния.
лятото на 2013 г.
Много хубава рецепта:)) може да се приготви и със сиренце, бих ви препоръчала да поръсите с малко чубрица и червено пиперче отгоре.
ОтговорИзтриванеБлога ви е много интересен, вече съм ваша читателка :))
О, да, обожавам чубрицата, но исках да се придържам към оригиналната рецепта, а иначе използвам много подправки в ястията си.
ОтговорИзтриванеБлагодаря и за това, че сте почитателка на блога, Катя! :)