XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БИСКВИТЕНО- КОКОСОВ СЛАДКИШ С ШОКОЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 11 януари 2014 г.

БИСКВИТЕНО- КОКОСОВ СЛАДКИШ С ШОКОЛАД

От архивите:


Той е от рода на сладките салами, но в случая сместа подобрих със заквасена сметана и кокос и после оформих сладкиш. 
А шоколадовата глазура му пасна идеално, та чак ни очарова.
ПРОДУКТИ:
2 пакета бисквити с масло на „ Роден край”
50 г краве масло
1 ч. ч. пудра захар
1 непълна ч. ч. орехови ядки
20 г кокосови стърготини
3 с. л. заквасена сметана
2  с. л. какао

1 натурален шоколад- за глазурата
малко олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бисквитите се натрошават на дребни парченца, орехите се накълцват, а маслото се разтопява.
Омесват се всички посочени продукти до еднородна маса.
Сместа се разстила в разкопчаваща форма, която предварително е завита с фолио.
Притиска се плътно до стените на формата.
Сладкишът се залива  с разтопения на водна баня шоколад плюс мъничко олио.
Оставя се да се охлади хубаво и едва тогава се реже и сервира.

2 коментара:

  1. мисля да го пробвам сладкиша ,а и обожавам сладките салами ,но имам питане за кокосовите стърготини,той за украса ли е или в сместа се слага.

    ОтговорИзтриване
  2. Кокосът се слага вътре в самата смес. Можете да си оставите и мъничко за украса така, както аз направих, но съвсем малко.
    Поздрави, Димитрина! :)

    ОтговорИзтриване