Какво
е НОВА ГОДИНА без
СВИНСКА
ПАЧА
Свинската
пача, която ухае на чесън!
Рецептата
за нея и начина и на приготвяне научих от моята свекърва/ лека и пръст/, която
приготвяше на сина си или НА МОЯ СЪПРУГ :).
Това е типичната пача на
северняците, в която не се слага нищо друго, освен месо и подправки. Чувам, че
някъде добавяли моркови, варени яйца, желатин… При нас не е така- ние я
приготвяме чиста и не позволяваме на допълнителните продукти да променят онзи
истински натурален вкус на едно умерено подправено с билкови аромати свинско
месо.
Та…
тя е такова мезенце в тежките студени зимни дни, че…
Хайде
да я приготвим! Започваме! :)
ПРОДУКТИ:
Свински
уши
Свински
крачета
Свински
опашки
Сол
на вкус
Чесън
Черен
пипер
Червен
пипер
Вода
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ:
Ушите,
крачетата и опашките се сваряват в солена вода / количеството и трябва да
покрие месото/ в тенджера под налягане за около 1 час.
Сварените
вече продукти се обезкостяват и месцето се нарязва на парчета.
Бульонът
заедно с месото се слага отново на котлона и се оставя да кипне.
Овкусете
с повечко нарязан на ситно чесън, черен и малко червен пипер.
Всичко
това се изсипва в купа или някаква форма и се оставя така няколко часа на
студено докато стегне и се желира.
Пачата
се обръща и се сервира студена и нарязана на парчета.
Друго
не слагам, защото / напомням/ това е традиционната рецепта за ЧИСТА пача.
Правила
съм и със застройка, но така вкусът на свинското е по- истински.
Това
е БАШ ПАЧАТА! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар