Научих ги от Пепи Стоева и затова от сърце и благодаря.
Приготвят се бързо и са изключително ефектни и вкусни. Препоръчвам ги.
Промених само количеството на продуктите.
ПРОДУКТИ:
150- 200 г картофи
150 г кашкавал
150 г кисели
краставички
150 г шунка
1 яйце
малко сол
За паниране:
3 яйца
галета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се белят,
разрязват се на 4 и се сваряват до готовност. Намачкват се. Посоляват се на
вкус и към тях се добавят нарязаните на кубчета краставички и шунка. Кашкавалът се настъргва. Омесват
се с яйцето.
Правят се топки,
които се потапят в разбитите яйца. Следва овалване в галета.
Пържат се в повече
мазнина до златист загар.
Не е необходимо да ги
обръщате, те сами си го правят :).
Здравей Марги, рошковците изглеждат супер апетитно. Задължително ще ги направя. Благодаря за интересната идея. Поздрави!!
ОтговорИзтриванеДа, Павлинка, те са чудесно мезенце за винце :). Опитай ги, дано ти допаднат.
ОтговорИзтриване