XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: За празника: ПЕТРОВДЕН- ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ В КЕРАМИЧНА ТАВА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 29 юни 2013 г.

За празника: ПЕТРОВДЕН- ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ В КЕРАМИЧНА ТАВА

Днес е Петровден- хубав български празник. На този ден се меси питка и се готви пиле. Няма значение точно какви, важното е да ги има на трапезата. 
Моето предложение за сготвено пилешко е много бързо и лекичко за хапване.
   ПРОДУКТИ:
до 1 кг пилешко месо
1 пкет замразени зеленчуци
олио
сол
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Ястието се приготвя много бързо. 
Обърквам замразените зеленчуци с олио и сол и ги изсипвам в тавичката. Между тях слагам порциите осолено пилешко месо, покривам с фолио, слагам ястието в студена фурна и след това я включвам да загрее до 250 градуса. 

Пека до готовност по този начин, отстранявам  фолиото и допичам на вентилатор до извиране на водата, която зеленчуците са си пуснали.

1 коментар: