ПРОДУКТИ:
1 пак. краве масло
1 пакет бисквити с масло” Роден край”
60 г кокосови стърготини
200 г натурален шоколад
100 г орехи
400 мл течна сладка сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Покривам правоъгълна тава 30/ 20 см с пекарска хартия. Започвам
да редя продуктите в определена
последователност както следва:
-
разтопеното
масло
-
натрошените на
дребно бисквити
-
кокосовите
стърготини
-
начупения на
малки парченца шоколад
-
счуканите на
едро орехи
Всичко залях със сметаната и сложих тавичката в предварително загрята на 180 градуса
фурна.
Пекох сладкиша в продължение на 25 минути, извадих го и го охладих
добре. Опитахме го преди лягане, което е голяма грешка, но трае ли сърце да не
дегустира това разкошество :).
4 .11 2012 г
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ОРИГИНАЛ: Prajitura
magica
19 Septembrie 2009
Prajitura
mai "lenesa" decat asta nu cred ca exista. Doar se aseaza
ingredientele in straturi alternative si se coace. Atat, si arata incredibil de
bine dupa ce e taiata, iar de gust ce sa mai vorbesc... chiar e magica.
Din cate am inteles, prajitura numita "Magic cookie bars", a fost
creata de o firma de lapte condensat. Probabil erau americani, numai ei puteau
face ceva atat de simplu.
Sper ca aceste prajiturele sa va indulceasca si voua weekendul.
Ingrediente pentru Prajitura magica
110 gr unt topit140 gr biscuiti macinati ca pesmetul
65 gr nuca cocos
170 gr fulgi sau chipsuri de ciocolata
100 gr nuca taiata marunt (dar nu macinata!)
400 ml lapte condensat
Preparare
- Intr-o tava de 20 x 20 cm puneti toate ingredientele, in straturi, in ordinea data in reteta. Pentru ca straturile sa iasa mai bine le puteti nivela cu dosul unei furculite.
- Dati la cuptor la 180C pentru 35 minute.
- Lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa o taiati patrate. Se pastreaza la frigider.
Завладя ме! И аз ще пробвам да направя това "разкошество"... :) Благодаря за споделената рецепта!
ОтговорИзтриванеСтрува си, Вили. По- различен е от другите. Не го препичай! Много хора го харесват. Една моя колежка го направи след мен и каза, че не са очаровани. Троше се и не е могла да го нареже, а то е видимо, че може :). Въпрос на вкус е все пак.
ОтговорИзтриванеТрошел... :)
ОтговорИзтриванеМила приятелко,благодаря за хубавите думи!Най-важното е че се вдъхновяваме една друга с творенията ни!Троши се когато се препича.Но въпрос на вкус , не всеки харесва това което ние харесваме.Прекрасен и ползотворен ден ти желая!!!!!!!!!!!!!
ОтговорИзтриванеMила приятелко,БЛАГОДАРЯ за хубавите думи!!!Най- хубавото е че се вдъхновяваме една друга,и създаваме приятелства макар и да не се виждаме и срещаме:( за съжаление.Хубав ден ти желая:)))))))))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти и аз , мила Елза! От теб научавам точно онова, което дъщеря ми харесва , а имено- с кокос :)! Не се доверявам на рецептите в нета, не ми е приоритет да търся там, но на теб- задължително :). Бъди здрава и продължавай да ми поднасяш идеи!
ОтговорИзтриване