XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕКА ХРУПКАВА СТЕРИЛИЗИРАНА ТУРШИЙКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 18 ноември 2012 г.

ЛЕКА ХРУПКАВА СТЕРИЛИЗИРАНА ТУРШИЙКА

Всички туршии вече са ми тежки и това е единствената, която мога да я направя без да изпитвам угризения на съвестта, че съм погълнала много бяла сол, а след това съм отекла. Тя е хрупкава, много лека и трайна е и е за предпочитане пред всички онези, които приготвяме с консерванти и след време шупват и гранясват.
ПРОДУКТИ:
хубав здрав бял кафиол
камби или месести червени чушки
сочни и крехки моркови
корнишони
За маринатата на 1 КОМПОТЕН БУРКАН:
 1 равна с. л. сол
30 мл оцет
 2 с. л. захар- с връх
копър/ целина, дафинов лист/
черен пипер
вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почиствам , измивам и нарязвам на много едро зеленчуците . Слагам ги в бурканите без да ги приблъсквам. За всеки буркан съм определила посоченото количество овкусители.
 Затварям с нови капачки и стерилизирам туршията в продължение на не повече от 5 минути. След около десетина дни е готова за пряка консумация.
Кратката стерилизация и повечкото захар правят зеленчуците много хрупкави.
ноември 2012 г
....................................................
ТАКА ИЗГЛЕЖДА ДОРИ И ДНЕС ПРЕЗ М. МАРТ 2013 Г :)

2 коментара:

  1. Попаднах случайно във вашия блог и се задържах дълго,очарована от рецептите ви.Ще пробвам много от рецептите ви ,с надеждата,че ще изненадам съпругът си ,който е от вашият край.Благодаря за споделеното!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря и аз, Рая, за добрите отзиви! Хубаво е, че си могла да харесаш част от рецептите. Те са лесни за изпълнение и / според мен/ вкусни. Готви на воля и споделяй мнението си :).
    А откъде точно е твоят съпруг?

    ОтговорИзтриване