XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДИЕТИЧНО ПИЛЕ В ЛЕК АРОМАТЕН СОС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 18 ноември 2012 г.

ДИЕТИЧНО ПИЛЕ В ЛЕК АРОМАТЕН СОС

    У дома повече консумираме пилешко месо, като разчитаме на това, че не натоварва толкова организма. В случая направих една лека яхнийка,  която смело причислявам към диетичното хранене.

ПРОДУКТИ:
1 пиле около 1 кг
2 по- малки глави кромид лук
4 скилидки чесън
магданоз- 1 шепа с връх
копър- същото количество
100 мл качествено бяло вино
20 г брашно
2 дафинови листа
3- 4 зърна бахар
8- 10 зърна черен пипер
Хималайска сол- на вкус
30 г краве масло
50 г зехтин/понякога и олио/
1/ 2 литър вода
лимон- за овкусяване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам пилето на порции и ги запържвам в продължение на около 10 минути в сгорещената мазнина/ масло и зехтин заедно/. Обръщам ги периодично. 


Добавям и нарязаните на дребно кромид  и чесън. Разбърквам често. След десетина минути наливам водата и виното. Слагам и всички посочени подправки. Посолявам на вкус. Оставям ястие да къкри на бавен огън до готовност на месото. 
Уплътнявам соса с размитото в малко студена вода брашно, оставям го да клокне и отстранявам ястието от огъня.
Овкусявам с лимонов сок на вкус и поднасям топла порция на всеки.
Така приготвено пилешкото месо става сочно и много вкусно.
Препоръчвам го за лека вечеря с добавка на чаша леко винце :).
14. 11. 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар