От АРХИВИТЕ на 2011 година:
Рецептата видях в
рубриката „ Гастрогуру” на вестник „ 24 часа”.
Жена на име Павлина Янкова от
София бе публикувала това ястие, което веднага ме грабна със своите съставки ,
с леката степен на трудност и с евентуалния страхотен вкус.
Сготвих ястието за вечеря и
още му се наслаждаваме. А дали ще остане и за утрешния обяд?! Надали. Сложих в
един буркан и за студентката, а и ходих до тавата за допълнително…
Умирам за достъпни и „
човешки” гозбици :).
ПРОДУКТИ:
1 малка кисела зелка
1 стрък праз лук
1 ч.ч.ориз
500 г кайма
3 скилидки чесън
олио
чубрица, червен пипер, черен пипер,
дафинов лист
(сол не слагам заради киселото зеле)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме зелето на ситно и го
задушаваме в тенджерка, за да поомекне малко.
Отделно в тиган запържваме каймата със ситно нарязания праз лук, ориза и
подправките.
Изсипваме всички продукти в тава и ги
разбъркваме.
Добавяме 4 ч.ч. вода и печем до
готовност във фурната като разбъркваме поне един път.
Сервираме със суха люта чушка.
За по-добър апетит може да си налеете
и чаша червено вино.
ГОЛЯМА ВКУСОТИЯ!!!
Невероятно ястие,Марго!!!
ОтговорИзтриванеПреди години,като млада булка го хапнах приготвено от свекърва ми,след това сякаш се забрави това бързо,лесно и невероятно вкусно ястие!
Обожавам кисело зеле и ще си го приготвя!
Благодаря за рецептата!!!
Здрасти, Марийче!
ОтговорИзтриванеМного е хубаво, да. Всичко с кисело зеле е невероятно вкусно. Днес зареждаме зелките в бидона и към средата на декември го започваме на ястия :).
ДА ТИ Е СЛАДКО!
Наистина е много вкусно.
ОтговорИзтриванеДа, Владо, и много, много лесно за приготвяне.
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко!Поздрави!