XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЮТО ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕ В ГЮВЕЧ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 1 ноември 2012 г.

ЛЮТО ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕ В ГЮВЕЧ

Всичко в гювеча е вкусно. А СЕГА Е И ЛЮТИЧКО :).

ПРОДУКТИ:
1 замразено пиле
1 средно голяма зелка
2 моркова
2 чушки
1 глава кромид лук
1 домат
1 ч. л. червен пипер
4- 5 с. л. олио
1 каф. ч. вода
черен пипер- на вкус
чубрица
целина
магданоз
сол
дребни люти чушленца- по желание
 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам зелето, рендосвам морковите. Претривам го със сол. Чушките и доматите са на парченца, лукът- също. Обърквам с всички подправки и олиото. Разфасовам пилето и започвам да редя: зеле, месо, чушленца, зеле, месо...Наливам водата.
Пека ястието в продължение на 2 часа- 1 на максимална мощност, и 1- на 150 градуса.

6 коментара:

  1. Здравей Маги аз съм бащата на Илиан.Днес разгледах рецептата ти за лютото ти пиле и страхотно ми хареса.ДА ЗНАЕШ ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ ЩЕ СИ Я СГОТВЯ уверявам те ти си страхотен готвач.МОИТЕ УВАЖЕНИЯ АЛЕКС.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти от сърце, Алекс! А кой е Илиан? Припомни ми и ако сме общували, а съм забравила- извини ме! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Марги ИЛИЯН есъздателят на блоговодител и аз покрай него станах съпричастен в този сайт за споделяне на нещо толкова вълнуващо а именно готвенето.У ДОМА МЪЖЕТЕ ОБИЧАТ ДА ГОТВЯТ ТАКА СИ ВЪРВИ ПО НАСЛЕДСТВО.Запърви път ти писах даже си първият човек с когото се осмелих да споделя за нещата които ме вълнуват.Извинявай ако съм те притеснил оставам с почит и уважение към твоите способности да готвиш прекрасно и да импровизираш.алекс.

      Изтриване
  3. Здравей Маргарита.За първи път някой ми отговаря па макар и директно не го познавам.Тепърва открих интернет и се вълнувам като малко дете защото не винаги пожеш да намериш сродни души с които да споделяш това което те вълнува изключително много ако можеш да го споделиш.Илиян е сътворителят на БЛОГОВОДИТЕЛ и заедно се вълнувахме при всички контакти които се получаваха.СЕГА МИ Е ПОДАРИЛ ЛАПТОП И ВСЕКИ ДЕН РАЗГЛЕЖДАМ СТРАХОТНИ РЕЦЕПТИ А ТОВА Е МОЕТО ХОБИ ДА ГОТВЯ И ДА СЪТВОРЯВАМ НЕОБИКНОВЕННИ МАНДЖИ.ИМАМ ДВЕ ПРЕКРАСНИ МОМЧЕТА И ТЕ ГОТВЯТ ПРЕКРАСНО.ИЗВИНИ МЕ ЗА ОБЪРКАНОТО ПИСАНЕ ТЕПЪРВА СЕ УЧА.БОЖЕ КОЛКО ГЛУПОСТИ ТИ НАПИСАХ.ДАНО НЕ СЪМ БИЛ ДОСАДЕН.С ПОЧИТ И УВАЖЕНИЕ АЛЕКС.

    ОтговорИзтриване
  4. Приятно е да се общува с разумни хора. Съвсем не ме притесняваш, удоволствие е да срещам позитивни хора като теб. Благодаря ти от сърце за споделеното! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Отговарям на всеки човек, който показва позитивизъм и интерес към дадено нещо. Истинските хора личат от километри, че дори и в нет пространството. Благодаря ти за уважението! Ще се радвам да общуваме :).

    ОтговорИзтриване