XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ С ЦАРЕВИЦА И СМЕТАНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 23 септември 2012 г.

ПИЛЕ С ЦАРЕВИЦА И СМЕТАНА

Ето един аламинут. 
И тук май направих от нищо нещо. В смисъл не, че е без пари, а защото това имах в наличност в хладилника. Намираше се едно печено на фурна пилешко бутче, даже и не толкова цяло, шепа сладка царевица от  консерва и останала в кофичката заквасена сметана. Никаква философия, но пък мезенце за малко биричка или винце- защо не :).
ПРОДУКТИ: Вече са ви ясни :)! Като добавка- малко масло или олио. И солчица. Даже и бял пипер :). Може и чесън, но не помня аз слагах ли :(.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Накъсах месцето и го запържих за минутка- две в малко мазнина. Сложих и царевицата. Обърнах я на четири- пет пъти в тигана, изсипах сметаната, овкусих с пипера и солта и ...хайде на масата. Нямаше кой да чака, времето бе напреднало, а съпругът ми трябваше да ходи нощна смяна на работа. А, забравих. Пропуснах. Снимах го, а после го отправих към масата:). Не, че ни стигна за вечеря. Не. Не стигна. То просто бе само за биричката или винцето, не помня вече в каква му беше ролята :). Мина и замина , но остави спомени. Бе добро, другото не е важно. И много бързо се приготвя, нали запомнихте?! :)

Да ви е сладко !

4 коментара:

  1. Ellerinize sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    ОтговорИзтриване
  2. Марги, страхотни вкуснотии правиш! Прекрасно мезенце за биричка и винце! Желая ти успешна и щастлива нова седмица! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Ех ти, Бени, само ме ласкаеш :). Знам ли и аз какво правя?!! Май каквото ми хрумне и е хубаво, че у дома няма претенциозни и злояди хорица :). Ако има такива- каквото и да направиш, все няма да им хареса :(.

    ОтговорИзтриване