XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕК ЖЕЛИРАН СЛАДКИШ " МЕДЕНА РОСА"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 4 септември 2012 г.

ЛЕК ЖЕЛИРАН СЛАДКИШ " МЕДЕНА РОСА"

За вас шега, но за мен истина. Това лято направих едва два сладкиша и то ей такива- леки и желирани.   Той е много СИРОМАШКИ на фона на многото срещани  скъпи и калорични изкушения, НО Е СТРАХОТЕН РАЗХЛАДИТЕЛ В ЛЯТО, ЗНОЙНО КАТО ТОВА, КОЕТО Е НА ПЪТ ДА СИ ЗАМИНЕ:)

 ПРОДУКТИ:
1 малък сочен/ воднист/ и сладък пъпеш
2 кофички кисело мляко   
4 с. л. мед
2 ванилии / по желание/
2 желатина    
някакви плодчета за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пъпешът се почиства от семките и се нарязва на произволни по форма парченца. Желатинът се разтваря по обичайния за всички ни начин и се изсипва заедно с меда и ванилиите в киселото мляко. Добавят се плодовите късчета. Сместа се обърква добре и се изсипва в мокра форма. 
Оставя се да желира хубаво,след което се реже и похапва :).             
 Много е благ този сладкиш, лек е и здравословен!
ИЗ АРХИВИТЕ :).

2 коментара:

  1. Харесва ми !И аз имам такъв в блога, но с други плодове и в индивидуални купички!добре, че ме подсети!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно предложение за все още горещото време!!!
    Хубав ден Марго!
    Ще се пробва това десертче!

    ОтговорИзтриване