XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОМСКО МЕСО НА ФУРНА С ЯЙЧЕНА ПОДЛОЖКА И АРОМАТНА ПЛЪНКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 24 август 2012 г.

СОМСКО МЕСО НА ФУРНА С ЯЙЧЕНА ПОДЛОЖКА И АРОМАТНА ПЛЪНКА


Преди две вечери реших, че ще варя една рибена чорбица от сомски глави, които зет ни бе донесъл и така си стояха във фризера цяло лято. Да, обаче те пуснаха много месце и изведнъж реших, че ще измисля още нещо. Поразклатих си наличното количество мозък и измислих ей това. Със сигурност знаете каква страхотна комбинация се получава между риба, копър, чесън и лимон, но за да се убедите напълно, вие трябва да си приготвите това рибено блюдо.  Не ви ограничавам да го правите само със сомско месо. Ще е вкусно с всеки вид риба, стига да сте я сварили предварително.
ПРОДУКТИ:
Около половин килограм сварено месо от сомски глави
4 яйца
2 равни супени лъжици брашно
1 връзка копър/ трябва да е повечко, за да е по- вкусно/
половин лимон
7- 8 скилидки чесън
сол
5 с. л. олио
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих яйцата с брашното и сол на вкус и изсипах 2/ 3 от получената смес върху намазана с 2 с. л. олио тава..
 Върху яйчената подложка „разхвърлях” рибените парченца, а между тях сложих от плънката, която приготвих като в купичка смесих нарязания на ситно копър, парченцата чесън, нарязания на ситно лимон/ заедно с кората/, 2 с. л олио, малко сол, черен пипер на вкус. 
 
 
Върху всичко това изсипах останалата яйчена смес. Полях ястието с останалата 1 с. л. олио и сложих ястието да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса. 
 
 
Пекох го до получаване на лека златиста коричка, като в последните 5 минути пуснах вентилатора.
 
 
Това е тайната на неговото приготвяне. Получи се страхотно ароматно рибено блюдо- за чудо и приказ. Така хубаво си го хапнахме с по чаша "Керацуда", че… останах без думи :).
Добър апетит ви пожелава Марги Димитрова от Червен бряг! :)
22 август 2012 г

4 коментара:

  1. Марги,добре си го измислила-а и щом има кой да ти носи риба....изглежда вкусно!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Само да вмъкна-сега коментарите се пращат с лекота....оправила си го!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми хареса,наистина добре си го измислила :). Поздравления и благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви и аз! Гответе на воля, щом ви харесва :).

    ОтговорИзтриване