XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТИКВИЧКИ НА ФУРНА С ЛУК, ДОМАТИ И КАШКАВАЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 29 юли 2012 г.

ТИКВИЧКИ НА ФУРНА С ЛУК, ДОМАТИ И КАШКАВАЛ


Рецептата е в изпълнение на съпруга ми. 
Получава се невероятно вкусно ястие. Още по- вкусно е, когато е престояло в хладилника поне 10 часа.
ПРОДУКТИ:
2 тиквички
3 големи домата
100 г сирене
50- 100 г кашкавал
1 глава кромид лук
3- 4 скилидки чесън
сол – на вкус
босилек
бял пипер
магданоз
2 + 2 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се нарязват на кръгчета и се осоляват.
Вземате тава и я намазвате с 2 с. л. олио.
Редите половината тиквички, върху тях натрошавате сиренето и поръсвате с босилек.
Върху тях редите втората половина от тиквичките.
....................................................................
В тенджерка сипвате останалите 2 с. л. олио и в него запържвате нарязаните на ситно кромид лук и чесън за около минутка.
Слагате настърганите домати и ги запържвате з  около 3- 4 минути.
Подправяте с босилек и бял пипер.
Изсипвате доматената  смес върху тиквичките и печете ястието в предварително нагорещена фурна на 200 градуса в продължение на около 40 минути.
Извадете го от фурната и го поръсете с настъргания кашкавал.
Допечете ястието до неговото разтапяне.
Поръсете го с нарязан пресен магданоз и го оставете да се охлади.
Изключително подходящо е за летния сезон.
ЮЛИ 2012 г







Няма коментари:

Публикуване на коментар