XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: юли 2011

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 31 юли 2011 г.

ПИЛЕ НА БУТИЛКА

   По този начин пека пилетата, които украсявам за сватби.
Спокойно можете да си изпечете и вие за ваша консумация :).

    Измийте пилето,посолете го и го " нанижете" върху малка стъклена бутилка от натурален сок / напр. БББ/. Понякога става и върху лимонадено шише, стига да ви е по- висока  фурната на печката. В самата бутилка предварително налейте вода до половината. Ако имате бяло вино или бира- сипете малко и от тях. Така поставеното пиле сложете в тава, а на дъното и налейте малко вода , за да не загори тавата, когато от пилето започне да се стича мазнина. Изпечете го на толкова градуси, на колкото печете и по обикновен начин, но преди това му завържете краката и прикрепете крилцата  и кожата около шията с клечки за зъби.
Ако искате да го украсявате трябва да го изчакате да изстине много добре, че даже и да го сложите в хладилника за около 1 час .
     Понякога можете да си наредите един ред с картофки, които ще " оберат" мазнината и ще станат много вкусни :).

Изпеченото пиле се освобождава от бутилката чрез леко въртене на същата .


Я обърнете внимание на хрупкавите картофки отдолу! :)


29 юли 2011 г

Салата от ПЕЧЕНИ ТИКВИЧКИ

   Дал Господ тиквички тази година...
Тази рецепта ще поместя в диетичния кулинарен албум, тъй като това е лека лятна салатка, от която не може да се напълнее :).


   Нея направих като нарязах тиквичките на малки кубчета.

  Изпекох ги с малко сол и олио във фурната. Оставих ги да изстинат и ги овкусих със съвсем малко кромид лук, мъничко чесън, оцет и магданоз. Върху тях наредих парченца варени яйца и домати. Украсих с нарязан на ситно копър и клонки магданоз.

31 юли 2011 г

МИЛИНКА СЪС СИРЕНЕ, МАСЛО И ШАРЕНА СОЛ

    От известно време насам ходя на физиотерапия и днес беше последната ми процедура.
Исках да почерпя с нещо лекаря, който положи доста усилия по моето лечение. А какво ли да е то? Той не употребява алкохол, с бонбони са се заситили лекарите и затова ... спретнах тази питка, тип милинка :)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1/ 2 пакетче суха мая на " Лидер"
2 белтъка
1 каф. ч. прясно мляко/ може и 2 с. л. кисело/
около 400 г брашно
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
4 с. л. олио
вода за замесване на нормално твърдо тесто

За мазане и плънка:
1 пакетче хубаво краве масло
около 200 г сирене
шарена сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесих тестото от посочените продукти и го оставих да втаса докато увеличи обема си двойно. Намесих го и го разделих на три топки. Разточих първата топка на тънка кора, намазах я с разтопено масло, поръсих с шарена сол и с натрошено сирене. Разточих втората кора, сложих я върху първата и направих същата процедура с маслото , солта и сиренето. Разточих третата кора и още веднъж повторих действията. Навих ги на руло, което нарязах на 8 парчета и ги наредих в намазана с олио по- малка тава. Намазах ги с разбит жълтък с малко олио. Оставих милинката да втаса отново и след това я изпекох в предварително загрята фурна на около 180 градуса в продължение на около 25 минути. Извадих я от фурната, после от тавата и веднага я помазах със запечено олио със сухи подправки / аз слагам чесън на прах, чубрица и босилек/.



 30 юли 2011 г

ПИТА С МАСЪЛЦЕ, ШАРЕНА СОЛ И БИЛКОВИ АРОМАТИ- варианти на навиване и подреждане

  Днес омесих тази пита за мама и тате.
 Отнесох я топла на село и там..... заедно...С ГОЗБИТЕ НА МАМА,  я похапнахме сладко, сладко :)
   Най- много се хареса на племенницата ми Рени, която яде само хляб и НИЩО ДРУГО!
Хляб, хляб, ама... С ЕКСТРИ! :)
Правих я по същия начин както и другата пита с маслото  и шарената сол, но сега сложих и сирене/ в парчетата по средата/ ЗА ПРОБА.


А РЕЦЕПТАТА- виж " ПИТКА С МАСЛО, ШАРЕНА СОЛ И АРОМАТНО ОЛИО"!

31 юли 2011 г
...........................................................................................

 ТАЗИ ПЪК ВЧЕРА ЗАМИНА В КОЛЕТ ЗА СТУДЕНТСКИ ГРАД! :)

7 ноември 2011 г
................
Ето една, която месих за едно КРЪЩЕНЕ:).

август 2011 г

събота, 30 юли 2011 г.

КУМСКО ПИЛЕ за сватба в София


ПАЛАЧИНКИ

    Много от вас са ме питали как правя палачинките?

Аз винаги ги правя с вода, а не с мляко, за да мога да ги сгъвам и моделирам според предназначението им без да се пробиват или късат- дали за сгъване в определена форма или за украса на нещо.Винаги ги правя по една и съща рецепта, която често доотаманявам / преправям/ в зависимост от вида на брашното или пък големината на яйцата.

   Палачинките, направени по тази рецепта са изключително леки и тънки и могат да се сгъват как ли не и под каква ли не форма. От тези утре сутрин ще правя ямурлука на кумско пиле " Чорбаджия" :). Ще ги сгъвам, ще ги режа и съм сигурна, че ще останат цели и здрави...
За целта съм ви направила снимки, за да видите до каква степен могат да се свият и намачкат.  Все едно, че в ръцете си държиш копринена кърпичка.
Уверете се сами :).

             В общи линии рецептата е такава.




около 250 – 300 г брашно
0,5 литра прясно мляко или вода / с мляко стават по- жилави и по-плътни/
4 яйца
2 щипки сол
1 супена лъжица олио

Получават се около 6 палачинки.

                                                                 30 юли 2011 г

петък, 29 юли 2011 г.

Априлска ЗЕЛЕНЧУКОВО СИРЕНЯВА ЧОРБИЦА

    " Тръгне " ли лападът из двора, тръгвам и аз с тенджерата, за да си сваря от тази вкусна и здравословна пролетна чорбичка :).

Сварих чорба от 1 глава нарязан кромид лук, 2 картофа на кубчета, 1 каф. ч. ориз, по 1 шепа нарязани лапад и спанак, 1 нарязана чушка и сол. Добавих и 5 кисели джанки/ от фризера/. Накрая подправих с чубрица, магданоз, копър, целина и девесил.
При сервирането поръсих с натрошено сирене и... готово! 
Получи се прекрасна пролетна зеленчуково- сиренена чорба.

              от 7 април 2011 г

Така изглежда сем. ДИМИТРОВИ след 20 години съвместен живот . При нас е ритуал всяка вечер да сме заедно на масата и заедно да се наслаждаваме на домашния аператив и приготвената с любов храна :).НАЗДРАВЕ ОТ НАС!


20 юли 2011 г

ДОМАШНА НАДЕНИЦА ОТ КОНСКО МЕСО

 Това е едно истинско и прекрасно ДОМАШНО ПРИГОТВЕНО МЕЗЕ ЗА ДОМАШНО ЧЕРВЕНО ВИНЦЕЕЕ......

 Мислила съм, че конското месо не е вкусно, че не е полезно, че е гадно и неприятно, но.... съвсем не било така. Оказа се, че то е поредният деликатес на чужденците. И като се замислите С КАКВО СЕ ХРАНИ КОНЯТ!?! Конят е изключително чисто животно на тема ХРАНА. Та... миналата зима на съпруга ми един познат  ни доставяше по 5- 10 кг прясно месо от младо конче, което ние носехме на майстор- колбасар и той ни го правеше на наденица с добавка на сланина и подправки. Аз лично останах очарована, а покрай мен  много наши приятели и моят баща започнаха да чакат с нетърпение и все да питат" Кога ще има от нашето месо?!?"
Ако знаете колко е хубаво винаги да имаш под ръка истинска мръвка... :)
Кеф ти да я печеш сурова, кеф ти да я поизсушиш ...


БЪРЗА ЗАПЕКАНКА С КОЛБАС

  Тази вечер съпругът ми и негов колега са направили уговорка да се съберат у дома и да гледат футболния мач  ЛЕВСКИ- СПАРТАК ТЪРНАВА, но аз не бях уведомена навреме  и познайте как се стъписах при все, че бях решила тази вечер да не готвя нищо и да минем само със салата... Човекът донесе шпек и кашкавал, а аз веднага започнах да си блъскам главата какво мога да спретна по най- бързия начин.  И докато мъжете си пиеха ракийката, аз набързо прехвърлих в главата си какво имам в наличност- картофи, сирене, кисели краставички, яйца и.... го измислих :)

А как я направих тази запеканка ?
    Ами... обелих 4 картофа, измих ги  и ги нарязах на по- тънки резенчета, които посолих, наръсих с олио и малко вода и сложих да се задушават в йенската тенджерка и в  микровълновата фурна. Пуснах ги за 5 минути на максимална мощност, след което ги извадих, разбърках ги и ги сложих отново на 5 минути. Картофите вече бяха готови. Разхвърлих ги в 2 чинии, върху тях сложих нарязани на дребно малко кисели краставички, после настърган шпек, върху него настъргано сирене, което леко разрових с вилицата и полях оттук- оттам с разбито яйце, в което сложих подправки- черен пипер, чубрица, босилек и сух чесън. Сложих до тук така подредените продукти в микровълновата на максимална мощност за 3 минути, след което отгоре настъргах малко кашкавал, поръсих с копър и пуснах за 1 минута, колкото да се разтопи кашкавалът.
    И така, без да очаквам, направих тази БЪРЗА ЗАПЕКАНКА , която на вкус не беше никак лоша :). Имайте предвид идеята, когато ви се наложи да побързате :).

Ето и втората чиния, за която остана по- малко кашкавал и стана по- лека.


28 юли 2011 г

четвъртък, 28 юли 2011 г.

САРМИ ОТ КАЙМА В ЗЕЛЕВ ЛИСТ

     Това ястие е традиционно за нашата семейна кухня. Кисело зеле имам почти по всяко време на годината, тъй като слагаме в бидона повече и колкото остане през м. март го прибираме изцедено във фризера. Ето моето предложение за сармички:)


    Каймата се омесва със сварен ориз, кромид лук на ситно, яйце и подправки/ аз слагам чубрица, малко червен пипер, черен пипер и босилек/. От така приготвената кайма вземам по малко, оформям на топче, което завивам в зелево листо. Варя ги в подсолена вода в тенджера под налягане около 30 минути.
Соса приготвям по следния начин:
    В олио запържвам брашно, прибавям червен пипер и веднага наливам вода/ може и малко зелев сок за киселичък вкус/ и варя при непрекъснато бъркане поне десетина минути /количеството на водата е според желанието ви за гъстотата на соса/. Отделно разбивам 1 яйце с 2 лъжици кисело мляко и добавям към врящата смес при непрекъснато бъркане/ както при застойка на супа/. Накрая подправям с чубрица и целина, защото обичам такива подправки. Към зелето може и девесил.
Вие можете да промените подправките.

                                                    30 март 2011 г
   

СУПЛИ ПО БЪЛГАРСКИ

  Тази рецепта ми я изпрати една жена, която живее в Италия. Тя ми каза, че това ястие е харесвано от местното население там, но в него имаше и тамошното сирене, с което аз не разполагах и затова си ги ПОБЪЛГАРИХ :).




  Сварете 1 голяма чаша ориз в подсолена вода. Изцедете го и го овкусете с черен пипер. Добавете 1 яйце и шепа настъргано сирене. Омесете и разделете на топки. Във всяка топка увийте парченце кашкавал, потопете в галета, царевично брашно или грис и изпържете от всички страни.



                                                          от 3 април 2011 г

ГЪБЕНО ИЗКУШЕНИЕ с чесън, копър и пикантен сос

Ястието е вкусно и много леко. Дано да ви хареса .



    Начин наприготвяне на гъбите : 

500 гр пресни гъби се белят, измиват се и нарязват на по- едри парчета. Солят се на вкус и се слагат в тенджера в олио. Задушават се докато се изпари водата, която сами си пускат. Щом като започнат да се пържат към тях се прибавят 3- 4 скилидки нарязан чесън. Отстраняват се от огъня и се овкусяват с щипка червен пипер и пресен копър, нарязан на ситно.
Приготвяне на СОСА:
     В 50 мл олио се запържват 2- 3 лъжици брашно за около 1 минута, сместа се разрежда с около 500 мл гъбен бульон и се вари при непрекъснато бъркане. Посолява се и се овкусява с чубрица, черен пипер и 3- 4 скилидки нарязан или счукан чесън. / При необходимост се добавя още вода- според вкуса ви./ При непрекъснато бъркане накрая се слагат 2 лъжици разбито кисело мляко. Пуснете бучка краве масло или по- мазен маргарин и бъркайте соса до пълното разтопяване на маслото. Подредете в чиния така, както ви харесва.
                                                              ДОБЪР АПЕТИТ!!!

                                                                 от 28 март 2011 г

БЯЛО ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ПОДРЪЧНИ ОВКУСИТЕЛИ

   Това бе обедното меню на 6 април 2011 г, което стъкмих ей така ... от подръчни материали :)...



По принцип го приготвям със заквасена сметана и топено сирене, но днес реших да пробвам пък така :)
       Бялото месо на едно пиле нарежете на хапки и сложете в тенджерка от йенско стъкло заедно с няколко нарязани картофа. Посолете и разбъркайте. В купа намачкайте около 100 гр сирене и разбъркайте с 3 с. л. кисело мляко, 1 с. л. маргарин/ масло/ , олио/ количеството е по ваша преценка/, черен пипер и девесил/ в случая е пресен/. Излейте соса върху картофите и месото, объркайте добре и печете в микровълнова фурна на максимална мощност на 4 пъти по 10 минути, като след всеки 10 минути изваждайте от фурната и разбърквайте манджата.
ИЗМИСЛЕН ВАРИАНТ ОТ МЕН И ДОСТА СПОЛУЧЛИВ!

ПЛОДОВА САЛАТА

Не, че никога не сте си правили такъв десерт, но... нека ви подсетя :) !


Вземате си сметана, каквато харесвате и по ваше виждане и предпочитания нарязвате и нареждате плодове ВСЯКАКВИ!

10 април 2011 г

РЕДЕНА САЛАТА С ДРЕСИНГ ОТ ГОРЧИЦА

   Вчера гледах готварски клипчета и се спрях на тази салата, която веднага след това направих за обяд.
Ще се хареса на онези, които обичат вкуса на горчицата ...


 Кръгчетата от полуобелената краставица се подреждат като цвете, 1 домат се реже на филийки и се поставя в центъра на чинията, отстрани се редят изправени шайби кромид лук/ по рецепта лукът беше от лилавия/, от себе си добавих 4  плочки сирене, които поставих в ъглите и отгоре полях салатата с ДРЕСИНГ, приготвен от олио / може и зехтин/, оцет, сол, малко горчица и наситнен магданоз. Украсих със стръкче магданоз и поднесох.

СЛАДКО ОТ ЦЕЛИ ВИШНИ

На 1 кг плод вишни слагам около 800 гр захар.
Слагам вишните, захарта  и 1 ч. ч. вода / за 1 доза/  в каравана или дълбока тава и ги варя, докато сладкото започне " да пише " в чинията, т. е- да оставя диря след като прекарам  лъжица през него.
Внимавам да не го преваря, за да не стане на гума. Когато е горещо, то подлъгва, затова-сипвам в чинийка и  изчаквам да се охлади.
Малко преди да го отстраня от котлона, задължително му слагам мъничко лимонтузу/ на върха на ножа/. Така се процедира, за да не се захароса.
Уточнение:
 Не изваждам костилките от плодчетата и обикновено тези вишнички ги използвам за украса на сладкиши, торти, сладолед...


Като се свари сладкото го наливам в сухи бурканчета, но не топло затваряне, а чрез стерилизация за 5 минути за затваряне на капачката. 

КИСЕЛИ СУРОВИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА

Това е най- добрият и изпитан вариант за тяхното консервиране.
По начинът, който ще ви обясня сега, чушленцата остават  много хрупкави и стоят свежи чак до  идващата пролет. 
В годините пробвах и с подправката на д- р Йоткер, но НЕ. 
Категорично отказвам повече ги да правя по този начин.
Чушленцата са от моята градина :)!
   Измивам ги и им подрязвам малко дръжките, слагам ги в буркани, пълня 1 / 3 от буркана с оцет, слагам 1 с. л. сол и 3 с. л. захар. Доливам с вода до резката. Не слагам консерванти и не варя. Страхотно вкусни и бистри стават :)

КОНСЕРВИРАНЕ НА ЗЕЛЕН ФАСУЛ

     Начинът на консервиране е АБСОЛЮТНО СЪЩИЯТ както при граха.
Говорим за зелен боб само със сол, а не във вариант с домати или с нещо друго :)

    Фасулът трябва да е свеж.
    Измийте го хубаво и го нарежете на парчета.
    Така подготвеният фасул се слага в тенджера с вода и малко сол и се бланшира в продължение на десетина минути, след което от него се слага по малко в гевгир и се охлажда много добре под течаща студена вода.
   Вземате чисти буркани и в тях пълните от боба малко под стеснението им, слагате 1 с. л. сол и 1 аспирин, доливате с вода и стерилизирате в продължение на 2 часа.
ДАВАМ ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВЕНО КОНСЕРВИРАН ЗЕЛЕН ФАСУЛ!
Този фасул също е наше производство. Когато купувах семената, взех от пазара и зелен на цвят, и жълт. Стигам до извода, че жълтият ражда повече.

 2011 г

КОНСЕРВИРАНЕ НА ГРАХ

  Този грах е наше производство. До миналата година го отглеждахме в моето село Лепица извън населеното място на наше парче земя, но родителите ми решиха да го продадат и тази година го засяхме у дома в двора.
     Грахът се бере в млечна зрялост, изчиства се от шушулките и се слага в тенджера с вода и малко сол. Остава се да кипне и се бланшира около 5 минути като през това време с решетъчна лъжица се обира пяната, която той отделя по време на варене. След като са минали определените минути, бланшираните вече грахови зърна се изваждат от тенджерата и се изсипват по малко в гевгир, който се слага под силна струя течащата студена вода. Едва когато сме сигурни, че грахът е много добре охладен, го изцеждаме и изсипваме в чист съд. Така процедираме и с останалатото количество.
  Вземаме чисти компотени буркани и в тях насипваме грах около 2 пръста по -надолу от гърлото им.
На всеки буркан поставяме по 1 с. л. сол и 1 аспирин за консервиране. Наливаме ги с вода, редим ги в казан и варим в продължение на 2 часа.
    ДАВАМ АБСОЛЮТНА ГАРАНЦИЯ, ЧЕ АКО СПАЗИТЕ ТОЧНАТА  ТЕХНОЛОГИЯ, ВЪВ ВАШЕТО МАЗЕ ВИЕ ЩЕ ИМАТЕ БУРКАНИ С КАЧЕСТВЕН ГРАХ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОНЕ 3 ГОДИНИ !

ПЪРЖЕНА РИБА СЪС ЗЕЛЕН ДРЕСИНГ

    Рибата е ловена от приятел на Митко. Разпознах Червеноперка, Бибан и Платика... Така ги знам аз, но е възможно в различните краища на България да се наричат с други имена.




Та... осолих рибата


и я потопих в брашно.



Ще кажете, че ви правя на малоумни, но си обещах да описвам стъпките подробно :).

  Изпържих рибката в сгорещено олио и реших да и направя един АРОМАТЕН ДРЕСИНГ, състоящ се от нарязан чесън, черен пипер, парченца лимон, магданоз, копър и олио.
 
                                                                 27 юли 2011 г


 






сряда, 27 юли 2011 г.

КАШКАВАЛЕНИ ПИТКИ

    По принцип често правя питки със сиренце, защото са малко по-евтини, но дъщеря ми обожава кашкавал и днес реших да я зарадвам с тези вкусни кашкавалени питки.
    В дълбока купа изсипвате 3 ч. ч. брашно , размесено с 1 ч. л. сода за хляб, 1 кофичка кисело мляко, 200 г настърган кашкавал и 1 ч. л. сол.  Тестото нито се бърка, нито се меси, а се върти с ръка, докато стане лепкава смес.
 Намажете с олио тава и в нея слагайте от тестото, като го загребвате с лъжица. Леко с пръсти  оформете питки, в средата на които направете кладенче/ дупчица/, в която сложете парченце масло или маргарин. В случая моите са с маргарин поради липса на масло :).
    Сложете тавата в гореща фурна и печете около 25- 30 минути на 180 градуса до получаване на приятна кафеникава коричка.
Извадете ги, оставете ги на скаричка , за да поизстинат малко и си ги хапнете сладко- сладко :).
ДИЕТИТЕ ДА ИЗВИНЯВАТ! :)

                                                         27 юли 2011 г

БОБЕЦ С ПОВЕЧЕ ПОДПРАВКИ

Повече от ясно е, че всеки може да вари боб / стар фасул /, но аз ще споделя един от начините, по който го приготвям.

     На 500 гр бобени зърна аз слагам 1 глава кромид лук, 1 голяма зелена чушка, 1 морков, 2 домата, 3 с. л. олио, сол, вода  и като подправки- сухи чубрица и джоджен, 1 дафинов лист, пресни магданоз и девесил, черен пипер и 1 ч. л. подправка за боб.

КУРАБИИ ЗА СВЕКЪРВИ :)

     Да, такова е заглавието им. Рецептата я имам в тефтера от моето детство.
Получих подарък от приятелката ми Снежана Ханджийска послучай порцелановата ни сватба, който обещах, че ще напълня с курабийки и днес изпълних обещаното...
Курабийките са в нейна чест и с предимство да се почерпят са СВЕКЪРВИТЕ, които имат снахи, с който взаимно се уважават и обичат :).


ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
8 с. л. олио
1 каф. л. сода за хляб
1 каф. л. амонячна сода
4 ванилии
/ може и лимонови корички/
брашно за меко тесто
   От посочените продукти омесих тестото.


От него късах и правих топки, малко по- големи от орех, които потопих в захар и наредих на разстояние в намазана и набрашнена тава, но имайте предвид, че когато в тестото има амонячна сода, то се лепи при обработката и затова честичко поръсвайте ръцете си с брашно.



Така наредените курабийки изпекох в предварително загрята фурна на около 180 градуса.



Получиха се 35  броя.
 30 от тях се побраха в тавата.




 Останалите 5 реших да пробвам да изпека в микровълновата фурна на максимална мощност за 3 минути. Придобиха вкус на бишкоти, а тестото бе хрупкаво като целувченото :).


26 юли 2011 г

ПИТА С МАСЪЛЦЕ, ШАРЕНА СОЛ И БИЛКОВИ АРОМАТИ

Рецептата и изпълнението са абсолютно импровизирани,  а самата пита се хареса много не само на нас, а и на наши приятели, които дойдоха на гости най- вече заради нея :)
Истина е, че преди време някъде срещах подобно моделиране, но днес не го намерих и направих всичко по спомени ...

Тестото замесих от:
500- 600 г брашно
1 пакетче суха мая на д- р Йоткер
1 белтък
2 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
4 с. л. олио
вода

       Тестото направих на питка и го оставих да втаса, докато увеличи обема си два пъти.
Започнах оформянето като най- напред откъснах малко от тестото, направих три фитилчета, помазах ги с олио и ги оплетох на плитка, след което ги навих в средата на тавата като за козунак. Останалото тесто разделих на 3 топки, които разточих на тънки кори, наложих ги една върху друга като всяка от тях намазах с краве масло и поръсих с шарена сол.

Навих ги на руло, което също помазах с олио и го нарязах на парчета, които не бяха по- дебели от 2 см. Започнах да ги нареждам около плитката така, като че ли редя домати или краставици в салата- едното парче леко да застъпи другото. Намазах питката с жълтък и малко олио в него и я оставих да втаса в тавата.
Изпекох я в предварително загрята фурна на около 180 градуса.
След като я извадих от фурната, веднага я намазах с ароматно олио, което аз приготвих като го препържих и в него сложих  малко чубрица, шарена сол, чесън на прах и  босилек.
Тук вече вие можете да си подберете ароматите  според  вкуса и предпочитания ви.
ДОБЪР АПЕТИТ, ЛЮБИТЕЛИ НА ПИТКИТЕ И ПОГАЧИТЕ! :)
Ако знаете как ухае самооооо  :)……. На чесънче :)...

26 юли 2011 г