XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КОКОСОВ СЛАДКИШ С ИЗВАРА И ШОКОЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 1 ноември 2011 г.

КОКОСОВ СЛАДКИШ С ИЗВАРА И ШОКОЛАД


   Не за първи път ще споделя колко много обичаме  кокос и всичко, направено с него.
Търсих и гледах рецепти за кокосови сладкиши, премислях и прехвърлях дали ще ми хареса този или онзи и снощи  реших, че ще си направя един комбиниран 
КОКОСОВ СЛАДКИШ С ИЗВАРА И ШОКОЛАД.


Сладкиша направих ето така:

ПРОДУКТИ:
1 майонеза  „ Краси”
1  и 1/ 2 ч. ч. захар
1 ч.ч. вода
2 ванилии
2 с. л. разтопено краве масло
5 с. л. кокосови стърготини
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

ЗА   КРЕМА:
500 гр обезмаслена извара на „ Мероне” / тя е безмаслена, но има вкус на масълце/
около 100 гр пудра захар / преценете според вкуса ви/
3 с. л. разтопено краве масло
1 ч. ч. кокосови стърготини

ЗА ГЛАЗУРАТА:
1 шоколад от 100 гр
около 30 гр масло
1 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбърках майонезата със захарта.
Добавих водата и отново разбърках.
Сложих ванилията, кокосовите стърготини и маслото, а след тях постепенно при непрекъснато разбиване на ниската степен на миксера изсипах и брашното с размесения в него бакпулвер.
Изсипах сместа в набрашнена и намаслена тавичка и пекох до получаване на лек загар в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Оставих блата да изстине напълно.
Върху него разстлах крема, който приготвих като разбърках много добре посочените съставки. Постарах се да го позагладя, за да не протече шоколадът в изварата :).

Върху него изсипах горещата шоколадова глазура / шоколада разтопих на водна баня/ и оставих сладкиша на хладно, за да се стегне добре.
ПРЕПОРЪКА:
Хубаво е кокосовото „удоволствие „ да се остави да престои поне 5- 6 часа.
Аз го оставих и останах много доволна J.

31 октомври 2011 г

1 коментар:

  1. мнооого съблазнително
    браво Марго,изглежда страхотно а не се и съмнявам че ще е вкусно
    поздрави и прегръдки

    ОтговорИзтриване